5 x doen op Kangaroo Island

Samen met mijn zusje begon ik mijn reis door Australië in Adelaide. Waarom? Omdat we (onder andere) heel graag Kangaroo Island wilden bezoeken. Goede beslissing? Jazeker! Achteraf had ik graag wat langer willen blijven om meer van dit pareltje te ontdekken. In deze blog daarom 5 dingen die je niet mag overslaan tijdens je bezoek aan dit bijzonder stukje natuur.

Kangaroo Island
Kangaroo Island wordt gekenmerkt door een ruige kustlijn, prachtige landschappen en een grote variatie aan flora en fauna. Slechts 45 minuten met de ferry (maar wat in werkelijkheid uuuuren leek te duren, hallo zeebenen & kotszakje) en je waant je in een totaal andere wereld. Kangaroo Island, liefkozend KI genoemd door de locals, is het twee na grootste eiland van Australië en (terecht!) een van de meest geliefde stops in Australië, naast de Whitsundays, Fraser Island en de Uluru.Kangaroo Island

5 must do’s tijdens je bezoek aan Kangaroo Island

1. Bijzonder: wandelen tussen de zeeleeuwen
Met stip staat dit bij mij op nummer één. Tja, dierenliefhebber hè? Op Kangaroo Island kun je namelijk met een gids door een kolonie wilde zeeleeuwen wandelen. Wat zijn ze groot! Australische zeeleeuwen zijn een bedreigde diersoort en Kangaroo Island is een van de weinige plekken waar je ze nog kunt zien in hun natuurlijke omgeving. Ga naar het Seal Bay Conservation Park en boek een tour naar het strand om deze prachtige beesten van dichtbij te kunnen zien. Indrukwekkend en heel speciaal. Echt.

Zeeleeuwen op Kangaroo Island

Zeeleeuwen spotten Kangaroo Island

Kangaroo Island zeeleeuwen spotten

Kangaroo Island Zeeleeuwen
2. De Remarkable Rocks
De Remarkable Rocks, één van de natuurlijke wonderen op Kangaroo Island. Je vindt dit spektakel in het Flinders Chase National Park. Sla dit tijdens je bezoek aan KI zeker niet over, het is er prachtig. Wees voorzichtig bij het verkennen van de rotsen. Het kan er glad zijn en erg hard waaien. Helaas hadden wij tijdens ons bezoek veel last van wind en regen, waardoor ik niet heel relax over deze rotsen rondliep.

Remarkable Rocks Kangaroo Island Australië

Remarkable Rocks Kangaroo Island Australie

Remarkable Rocks Kangaroo Island

3. Admirals Arch, robben en Cape du Couedic
Naast de Remarkable Rocks, is er op Kangaroo Island nog een erg mooie rotsformatie te vinden: Admirals Arch. Wauw, gewoon wauw. Het is een spectaculair gezicht om de golven kapot te zien slaan onder deze door de natuur gevormde boog. Extra leuk: je kunt hier Nieuw-Zeelandse pelsrobben spotten. Deze robben zijn een stuk kleiner dan de zeeleeuwen die je kunt zien bij Seal Bay Conservation park, maar absoluut niet minder mooi. Nogmaals extra leuk: de vuurtoren bovenaan de wandeling (Cape du Couedic) is prachtig.

Uitzicht Admirals Arch Kangaroo Island

Admirals Arch zeehonden

Admirals Arch Kangaroo Island

4. Australian Birds of Prey
Breng tijdens je trip naar Kangaroo Island zeker een bezoek aan Australian Birds of Prey. Hoewel ik bekend was met de koala’s, kangaroos, vele slangen- en spinnensoorten die Australië rijk is, wist ik nog maar weinig over Australische (roof)vogels. Een bezoek aan Australian Birds of Prey bracht daar verandering in. Ik maakte kennis met adelaars, torenvalken, prachtige uilen en schaterende Kookaburra’s. Extra bijzonder? Als je durft mag je de vogels op de hand (of op schoot) nemen. Gaaf!

Adelaar Kangaroo Island Australie

Kangaroo Island vogels

5. Wandelen door Flinders Chase National Park
Als je de kans hebt: ga wandelen. Flinders Chase National Park is werkelijk prachtig. Koala’s, kangaroos, eucalyptus bomen, rotsen. Flinders Chase National Park heeft het allemaal. Er zijn diverse wandelingen te vinden in diverse gradaties. Zoek de wandeling uit die bij je past en verken dit prachtige nationale park te voet. Aanrader!

Ik had helaas te weinig tijd om meer van Kangaroo Island te ontdekken. Maar er is zoveel meer te zien en doen. Zie http://www.tourkangarooisland.com.au/ voor meer informatie.

Ben jij al eens op Kangaroo Island geweest? Zo ja, wat was jouw favoriete plek?

Follow me
Bloglovin | Facebook | Twitter | Instagram

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.