6 x wat te doen tijdens je stopover op Hong Kong Airport

Heb je een stop over van minder dan 5 uur op het vliegveld van Hong Kong? Dan wordt het wellicht een beetje lastig om de stad daadwerkelijk te ontdekken. Maarrrrr, dat maakt niets uit! Want wist je dat het vliegveld van Hong Kong een van de beste vliegvelden ter wereld is? En terecht! Want op het vliegveld is zoveel te doen dat je zelfs met een stop over van 4 uur nog tijd te kort komt.. Wat je er zoal kunt doen? Ik zet de leukste dingen voor je op een rij. 

1. GA NAAR DE FILM

Voor wie nog niet genoeg films heeft gekeken in het vliegtuig of voor wie het aanbod aan boord niet echt aansprak: op het vliegveld van Hong Kong kun je dus gewoon naar de bioscoop terwijl je op je volgende vlucht aan het wachten bent. Je vindt de bioscoop in het UA IMAX Theatre in Terminal 2.  Leuk weetje: deze bioscoop heeft het grootste IMAX scherm van Hong Kong. Filmpje pakken? De bioscoop is van maandag tot en met vrijdag geopend van 11.00 – 22.00 uur en in het weekend van 09.30 – 22.00 uur.

 

2. SPEEL EEN POTJE GOLF OP GREENLIVE AIR

Golffanaat? Verbeter je skills op de indoor golfbaan van het vliegveld van Hong Kong. De golfsimulator is dagelijks geopend van 9 tot 9 en is te vinden op de zesde verdieping van Terminal 2.

3. DOE EEN DUTJE

Nope.. niet op een oncomfortabel bankje, maar op een heerlijk loungebed. In de buurt van gates 23 – 25 vind je een loungeroom waar je een dutje kunt doen. Je kunt hier tevens een heerlijke massage boeken. Ik vond het super fijn om gewoon even te liggen, een boekje te lezen, wat te slapen en vanuit mijn luie loungebed naar vliegtuigen te kijken. Is er geen loungebed meer beschikbaar? In de buurt van gate 35 zijn nog een aantal loungebedden te vinden.

4. VERWEN JEZELF MET EEN HEERLIJKE SPA

Pedicure? Manicure? Gezichtsbehandeling? Massage? Check, check, dubbel check. In de Welness Spa & Salon (te vinden in Terminal 1) kun je je heerlijk laten verwennen, zodat jij helemaal zen en ontspannen je reis kunt vervolgen.

5. EVEN OPFRISSEN: NEEM EEN DOUCHE

Is een volledige beauty behandeling iets teveel van het goede maar wil je je wel even opfrissen? Ook dat kan op Hong Kong Airport. Niets zo fijn dan een heerlijke douche na een lange vlucht. Op de zevende verdieping van Terminal 1 vind je douches waar je 24/7 gratis gebruik van kunt maken. Zo stap jij weer fris het vliegtuig in! 

6. BESTUUR EEN VLIEGTUIG

Wil je meer weten over vliegtuigen? Breng dan een bezoekje aan het Aviation Discovery Center en ontdek alles over de lokale historie op het gebied van vliegtuigen. Extra leuk: je kunt hier je skills testen in een simulator en je eigen vliegtuig besturen. Lijkt dat je wel wat? Het Aviation Discovery Center bevindt zich in Terminal 2.

Genoeg te doen dus op Hong Kong Airport. Heb je een langere stopover in Hong Kong? Lees hier alles over het plannen van je stopover in Hong Kong. Have fun!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.