OVER ONTDEK DE WERELD MEE


Wandelen in Schotland uitzicht
Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog en meer over mij wilt weten. Wie ik ben? Ik ben Lon, 31 jaar en woonachtig in het prachtige Limburg. Ruim 7 jaar geleden ben ik vanuit de stad verhuisd naar een heerlijk klein dorpje aan de Maas en met een waanzinnig mooi natuurgebied als achtertuin. Een plek die ik ontzettend waardeer en waar ik me graag terug trek voor een fijne wandeling.

Sinds 2015 schrijf ik op Ontdek de Wereld Mee over mijn reisbelevenissen en deel ik op dit kleine stukje internet persoonlijke reisverslagen, praktische (route)informatie en fijne en handige tips voor je volgende bestemming. In 2018 stond mijn leven ineens op z’n kop toen ik betrokken raakte bij een auto-ongeluk en sindsdien is mijn leven, maar ook mijn kijk op reizen behoorlijk veranderd.

Vroeger – als in vóór het ongeval – wilde ik als fervent reiziger zoveel mogelijk van de wereld zien en dan vaak ook nog eens in zo’n kort mogelijke tijd. Die drang werd nog eens extra gevoed door de meest toffe reisverhalen die ik las op internet. Tel daar de jaloersmakende foto’s die mijn tijdlijn op Instagram vulden bij op en het kon zomaar gebeuren dat ik zelfs van de meest mooie reizen met een soms wat onverzadigd gevoel weer thuis kwam.

Maar goed, toen kreeg mijn hoofd een gigantische klap en zat reizen er even niet meer in. Ik had letterlijk wel andere dingen aan mijn hoofd. Noodgedwongen werd ik niet 1 maar wel 10 stappen teruggegooid en dus reis ik tegenwoordig op een andere manier dan voorheen. Langzamer, intenser en bewuster. En hoewel ik mijn hersenletsel nog steeds regelmatig vervloek, heeft het me dus ook iets heel moois opgeleverd. En dat is het inzicht dat je altijd rijker terug komt dan dat je weggaat.

De rijkdom die reizen kan brengen wil ik hier graag met je delen. Dat doe ik in de vorm van persoonlijke reisverhalen, uitgebreide praktische route- en reisinformatie en andere handige reistips.


OVER ONTDEK DE WERELD MEE

Ontdek de Wereld Mee is een blog bomvol reisinspiratie voor avontuurlijke reizigers die een bestemming graag écht willen ervaren en ontdekken. Voor mensen die bewust reizen, gek zijn op natuur en wildlife en niet vies zijn van een toffe roadtrip. Levensgenieters die het heerlijk vinden om een reis zelf te plannen, te wandelen en dagen door te brengen in de natuur. Reizigers die de tijd willen nemen om een bestemming te leren kennen, en op zoek zijn naar een mix van bekende – en minder bekende plekken. Kortom: een blog bomvol inspiratie voor fijn roadtrip bestemmingen, wandelinspiratie en de mooiste plekjes middenin de natuur.

BLIJF OP DE HOOGTE

Heb je vragen, opmerkingen of wil je op de hoogte blijven van mijn avonturen en reisbelevenissen? Je kunt me volgen op Facebook, Instagram en Pinterest. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook: info[@]ontdekdewereldmee.nl