WELKOM!

Lees meer over Ontdek de wereld mee

Leuk dat je meer over mij wilt weten! Wie ik ben? Ik ben Lon, 30 lentes jong en het gezicht achter Ontdek de wereld mee. Gek op droge humor, chocola en mijn drie kippen. Verliefd op reizen (en vriendlief, duh). Nuchter, enthousiast, reis- en levenslustig, spontaan met een hoofdletter S en avontuurlijk. Ik hou van het ontdekken van nieuwe plekjes, bingwatchen (guilty), mijn backpack, alles met een vacht en van het leven. Samen met mijn vriend (en zo nu en dan mijn moeder en/of zusje) reis ik af naar de leukste en mooiste plekken en probeer ik zoveel mogelijk van de wereld te ontdekken. Al zolang ik me kan herinneren houd ik tijdens het reizen een dagboekje bij. Sinds 2015 deel ik deze belevenissen niet langer alleen met mijzelf, maar ook met de rest van de wereld. Ontdek de wereld mee was geboren. Op Ontdek de wereld mee deel ik mijn liefde voor schrijven, reizen en fotograferen in de vorm van (reis)belevenissen, de leukste en mooiste plekjes, persoonlijke momenten en praktische reis- en route tips. Met deze persoonlijke verhalen wil ik lezers inspireren om de wereld (mee) te ontdekken.

OVER LON


Naam | Lon

Leeftijd | 30

Eerste verre reis | Australië

Favoriete vakantieland | Amerika. Goed weer en lekker barbecueën.

Favoriete stad | Dublin. Niets kan op tegen de Ierse gezelligheid

Lekkerste wereldkeuken | Vietnamees, 100%.

Mooiste reisbestemming | Lastig, maar dan kies ik toch voor onze korte roadtrip door Bolivia en onze reis met camper door Nieuw-Zeeland

Mooiste reiservaring | Niets kan op tegen het spotten van je eerste olifant, giraffe of leeuw in het wild. Met stip op één daarom onze safari door Krugerpark in Zuid-Afrika.

Hier kan ik achteraf best om lachen | Om alles.. kamperen/wandelen in de regen in Patagonië, autopech in Chili

Nooit meer naartoe | Zeg nooit, nooit.. Maar Pisa hoeft niet perse nog een keer bezocht te worden.

Uit mijn comfortzone | Zelden zo bang geweest als toen ik ging Skydiven in Australië

Tofste wandeling | Tofste en mooiste: absoluut de Laugavegur in IJsland

Favoriete quote | Of ever path you take in life, make sure a few of them are dirt (John Muir)

Bucketlist | Jordanië, Wales, Noorwegen, Namibië, Mongolië en Costa Rica


OVER ONTDEK DE WERELD MEE

Ontdek de wereld mee is een persoonlijk online magazine voor actieve reizigers die niet vies zijn van een beetje avontuur. Een Nederlandse reisblog met persoonlijke reistips en reisverhalen van over de hele wereld. Geschreven recht vanuit mijn hart. Dit is de plek waar ik mijn reisverhalen, -tips en -foto’s bundel en deel met de rest van de wereld. Hier kun je terecht voor praktische reistips, kant-en-klare routes voor die ene toffe roadtrip, informatie over de mooiste wandelingen en lees je de fijnste tips voor een stedentrip.

Alle reisverhalen en reistips op dit blog zijn gebaseerd op eigen verhalen en uitsluitend geschreven door mijzelf. Dat is ook het onderscheidend vermogen ten opzichte van andere reisblogs: Ontdek de wereld mee is super persoonlijk. Ik schrijf uitsluitend over plekken waar ik zelf ben geweest en deel mijn eerlijke en persoonlijke ervaring.

Met deze reisblog wil ik jou inspireren en informeren over de leukste bestemmingen, zodat ook jij de wereld gaat ontdekken. Kortom: Ontdek de wereld mee is het (digitale) startpunt van jouw reis. Of het nu gaat om wandelen in IJsland, een toffe stedentrip naar New York of een gave roadtrip door Zuid-Afrika: op Ontdek de wereld mee vind je plekken die het verdienen om te worden gedeeld.

BEZOCHTE BESTEMMINGEN

ArgentiniëAustralië – België – BoliviaChili – Duitsland – Engeland –  Finland – Frankrijk – GibraltarIerlandIJsland – Italië – Lesotho – Luxemburg – NederlandNieuw-Zeeland – Oostenrijk – PaaseilandPolen – PortugalSchotlandSpanjeSwaziland – Tsjechië – VietnamVerenigde Staten –  Zuid-Afrika 

VOLG JE MIJ AL?

Heb je vragen, opmerkingen of wil je op de hoogte blijven van mijn avonturen? Volg mij op Facebook, Instagram en Pinterest of stuur me een e-mail.