Adembenemend: Horseshoe Bend, Arizona

Ik had tijdens mijn voorbereiding van onze reis naar Amerika al het een en ander over Horseshoe Bend gelezen. Daar moest ik (natuurlijk) ook naar toe. Aangezien we sowieso een stop in Page hadden gepland voor een bezoek aan de Antelope Canyon, was een bezoekje aan Horseshoe Bend zo geregeld.

En wat we daar zagen, wauw, gewoon wauw. Zo mooi! Schijterd als ik ben durfde ik eerst natuurlijk niet aan de rand te gaan kijken (hallo hoogtevrees!), maar met een beetje geduld van mijn vriend keek ook ik over de rand om dit spektakel in zijn geheel te kunnen aanschouwen. En dat was zo ontzettend mooi!

Horsehoe-bend-arizona

Voordat je de Horseshoe Bend kunt aanschouwen moet je zo’n anderhalve kilometer door los zand lopen. Op de heenweg bergaf en op de terugweg berg op. En dat gebeurde natuurlijk niet zonder te mopperen in die zinderende hitte. Maar de wandeling is het meer dan waard, echt. Eenmaal beneden heb je namelijk een fenomenaal uitzicht op de hoefijzervormige rots die is uitgesleten door de Colorado River. Enne, het uitzicht tijdens de wandeling zelf is ook absoluut geen straf.

Mocht je Horseshoe Bend ook willen bezoeken, neem dan voldoende water mee en een petje of hoed tegen de felle zon.

2 Comments

 • Angela schreef:

  Wij hebben de Horsehoe Bend ook op het programma staan (30/4/16), maar ik vraag mij af hoeveel tijd ik moet reserveren. Wij vertrekken uit Kanab tussen 8 en half 9 en moeten ons in Page om 11.00 melden voor de Antelope Canyon. Kan dit ervoor, zou het mooiste zijn? Na de tour willen we naar Monument Valley, wellicht nog via Navajo Tribal Park. We overnachten in Bluff.

  • Ontdek de wereld mee schreef:

   Hoi Angela,

   Mooie plannen! Van Kanab naar Page is al zo’n 1 tot 1.5 uur reizen, om Horseshoe Bend voor 11.00 uur te zien wordt wellicht iets te gehaast. Vanuit de parkeerplaats moet je namelijk nog een stuk lopen (+-1 km) voordat je Horseshoe Bend daadwerkelijk bereikt. Alles bij elkaar ben je dus zeker een uur tot anderhalf kwijt. De mooiste (maar ook warmste!) tijd om Horseshoe Bend te bezoeken is tussen 12.00 en 14.00, omdat je dan geen ‘last’ heb van de schaduw. Maar ook daarbuiten is en blijft het prachtig. Vanuit Page naar Monument Valley is +- 2 uurtjes rijden. Wellicht handiger en minder gehaast om Horseshoe Bend daarom na je bezoek aan Antelope Canyon te plannen en vanuit daar verder te reizen naar Monument Valley.. Succes met de voorbereiding en heel veel plezier! Mocht je nog meer informatie of tips nodig hebben, kun je me altijd een berichtje sturen.

   Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.