Adembenemend mooi: bezoek Horseshoe Bend in Arizona

Roadtrip naar het westen van Amerika op de planning?  Grote kans dat je dan ook door Arizona reist. Indien dat inderdaad het geval is, dan mag een bezoek aan Horseshoe Bend in Arizona absoluut niet ontbreken! Horseshoe Bend is namelijk waanzinnig mooi en het was absoluut een van de hoogtepunten tijdens onze roadtip door Amerika. Wil je Horseshoe Bend ook bezoeken? Lees dan snel verder!

HORSESHOE BEND

Als je een beetje research hebt gedaan voor je rondreis door West-Amerika, dan zie je beslist Page overal weer terugkomen. Niet dat dit stadje zelf nu zo spectaculair is, maar de omgeving des te meer. Eén van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen ligt namelijk op steenworp afstand: Horseshoe Bend. Horseshoe Bend is misschien wel de beroemdste haarspeldbocht ter wereld en dat is geheel terecht. Mijn mond viel letterlijk open van verbazing. Horseshoe Bend dankt zijn naam aan de hoefijzervormige meander die hier door de Colorado rivier is uitgesleten. Er zitten natuurlijk meerdere bochten in de Colorado River, dat zie je ook in de Grand Canyon, maar geen een van die bochten is zo extreem en perfect gevormd als deze. De rivier maakt hier namelijk een bocht van maar liefst 270 graden en dat ziet er bizar mooi uit.

HORSESHOE BEND BEZOEKEN

Horseshoe Bend ligt, net als de wereldberoemde Antelope Canyon, iets ten zuiden van het stadje Page. Een kort ritje vanaf Page en je kunt je auto, camper of motor parkeren op de parkeerplaats. Vanaf de parkeerplaats moet je nog zo’n anderhalve kilometer door de mulle zand lopen. In de zinderende hitte. Dat is best pittig, maar eenmaal beneden heb je een fenomenaal uitzicht op de hoefijzervormige meander die is uitgesleten door de Colorado River. Welkom bij Horseshoe Bend! Het enig wat je nu nog hoeft te doen is een fijn plekje uitzoeken, neerploffen met wat te drinken en genieten van de waanzinnig mooie omgeving. Wauw!

Het uitzicht vanaf de rand is ongelofelijk spectaculair. Zelden heb ik zoiets moois gezien. Hoe verleidelijk het ook is om een poging te wagen, het is lastig om de Horseshoe Bend volledig op de foto te zetten. Dat kan alleen met een echt goede groothoeklens, te vliegen met een drone (al worden die regels ook steeds meer aangescherpt) of door je leven te wagen aan de rand van het ravijn. En dat laatste, dat kun je dus beter niet doen. Ieder jaar overlijden er namelijk mensen omdat ze het metersdiepe ravijn in storten. Daar wil je niet bij horen. Geniet dus van een veilige afstand, want ook dan is Horseshoe Bend al meer dan mooi genoeg.

PRAKTISCHE INFO VOOR JE BEZOEK AAN HORSESHOE BEND

HORSESHOE BEND: ZO KOM JE ER

Horseshoe Bend bezoeken is een absolute must do tijdens je rondreis door Amerika en is het makkelijkst te bezoeken vanuit het stadje Page. Je kunt het zo perfect combineren met onder andere Antelope Canyon. Vanuit Page rij je de Interstate 89 op richting het zuiden. Na ongeveer 1 mijl na de kruising met Interstate 98 zie je aan de rechterkant een (onverharde) zijweg die je moet in slaan. Klinkt moeilijker dan het is, er staat namelijk ook een bordje bij met ‘Horseshoe Bend Overlook’. Vanuit hier is het nog een klein stukje naar de parkeerplek. Vanuit de parkeerplaats volg je het wandelpad richting de lookout. Easypeasy!

Houdt er rekening mee dat Horseshoe Bend inmiddels zodanig populair is dat parkeren alleen nog mag/kan als er plek is. Is de parkeerplek vol? Jammer, dan moet je op een later tijdstip terugkomen.

HORSESHOE BEND: WAT MEE TE NEMEN

De wandeling naar Horseshoe Bend gaat door mulle zand en die zand kan behoorlijk heet worden. Hoe verleidelijk het ook is om op je slippertjes rond te paraderen, raad ik je daarom toch aan om dichte schoenen aan te trekken. De zon is ontzettend fel en een zonnesteek wil je voorkomen. Neem daarom een petje of hoed mee en zorg voor voldoende water. Smeer je van te voren goed in met zonnebrandcrème, tijdens de wandeling en bij de lookout vind je namelijk geen schaduwplekken.

HORSESHOE BEND: DE BESTE TIJD

Wil je graag mooie foto’s maken met zo min mogelijk schaduwen? Dan kun je Horseshoe Bend het best bezoeken tussen 12.00 en 14.00 uur. Houdt er wel rekening mee dat het rond dit tijdstip echt bloedheet kan zijn. Wil je de zonsopkomst bewonderen / fotograferen bij Horseshoe Bend, dan moet je vroeg uit de veren. Wees wel extra voorzichtig als je door het donker loopt.

HORSESHOE BEND: KOSTEN

Anders dan veel andere bezienswaardigheden is de toegang voor Horseshoe Bend helemaal gratis! Wil je meer zien dan enkel de lookout? Dan kun je bijvoorbeeld een helikoptervlucht over de Horseshoe Bend boeken of een tour waarbij je onder begeleiding naar de dichtstbijzijnde slot canyon gaat om te wandelen.

Meer lezen over reizen in het zuidwesten van Amerika? Dit vind je misschien ook leuk:

Alle artikelen over Amerika

2 Comments

 • Angela schreef:

  Wij hebben de Horsehoe Bend ook op het programma staan (30/4/16), maar ik vraag mij af hoeveel tijd ik moet reserveren. Wij vertrekken uit Kanab tussen 8 en half 9 en moeten ons in Page om 11.00 melden voor de Antelope Canyon. Kan dit ervoor, zou het mooiste zijn? Na de tour willen we naar Monument Valley, wellicht nog via Navajo Tribal Park. We overnachten in Bluff.

  • Ontdek de wereld mee schreef:

   Hoi Angela,

   Mooie plannen! Van Kanab naar Page is al zo’n 1 tot 1.5 uur reizen, om Horseshoe Bend voor 11.00 uur te zien wordt wellicht iets te gehaast. Vanuit de parkeerplaats moet je namelijk nog een stuk lopen (+-1 km) voordat je Horseshoe Bend daadwerkelijk bereikt. Alles bij elkaar ben je dus zeker een uur tot anderhalf kwijt. De mooiste (maar ook warmste!) tijd om Horseshoe Bend te bezoeken is tussen 12.00 en 14.00, omdat je dan geen ‘last’ heb van de schaduw. Maar ook daarbuiten is en blijft het prachtig. Vanuit Page naar Monument Valley is +- 2 uurtjes rijden. Wellicht handiger en minder gehaast om Horseshoe Bend daarom na je bezoek aan Antelope Canyon te plannen en vanuit daar verder te reizen naar Monument Valley.. Succes met de voorbereiding en heel veel plezier! Mocht je nog meer informatie of tips nodig hebben, kun je me altijd een berichtje sturen.

   Groetjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.