Alles wat je moet weten over Salar de Uyuni

De zoutvlakte van Bolivia, beter bekend als de ‘Salar de Uyuni’ is met haar 10.582 vierkante kilometer de grootste zoutvlakte ter wereld en veruit een van de mooiste dingen die ik in mijn leven heb gezien. Ga je naar Bolivia of naar San Pedro de Atacama in Chili, dan mag een bezoek aan Salar de Uyuni dan ook absoluut niet ontbreken! De zoutvlakte is mega indrukwekkend, maar wist je dat er nog veel meer te zien is? In dit artikel zet ik alles wat je moet weten op een rij: van vervoer, tot kosten, het boeken van een tour en andere praktische tips.

SALAR DE UYUNI: ZELF RIJDEN, MET DE BUS OF EEN TOUR BOEKEN?

Je kunt de zoutvlakte zowel met een huurauto ontdekken als met de lokale bus of een georganiseerde tour. Al vragen met name die eerste twee opties wel wat meer voorbereiding en wat doorzettingsvermogen. Als je kosten wilt besparen en het prima vindt om niet alle hoogtepunten van de Salar de Uyuni te zien, dan raad ik je aan om gebruik te maken van het lokale openbaar vervoer. Indien je echt heel avontuurlijk bent ingesteld, dan kun je overwegen om zelf met een huurauto op pad te gaan.. al raad ik dat persoonlijk niet aan.

Met een huurauto Salar de Uyuni ontdekken
Wij zagen tijdens onze trip o.a. een Nederlands gepensioneerd echtpaar dat door Zuid-Amerika aan het reizen was met hun eigen 4WD camper. Supertof natuurlijk, maar onderschat de Salar de Uyuni niet. Er zijn vrijwel geen herkenbare ‘landmarks’ en het gebied is behoorlijk lastig te navigeren. Je ziet weliswaar lichtgrijze bandensporen op het witte zout, maar dan nog. De gidsen zijn getraind en kennen het gebied op hun duimpje. Op plekken waar de zoutkorst zacht en zwak is, kan de grond verzakken of breken. Zelf met de auto de Salar de Uyuni (en het gebied daar omheen) ontdekken is dus niet zonder risico’s. Laat je daarom altijd goed voorlichten, breng voldoende brandstof, water en reserveonderdelen mee en oefen thuis alvast een keer hoe je een band moet verwisselen. Grote kans dat je namelijk minimaal één keer autopech hebt ;-).
Salar de Uyuni met openbaar vervoer
Een andere (en veiligere) optie is om met de Salar de Uyuni met de bus te ontdekken. Gezellig tussen de locals, kun je meteen je Spaans verder oefenen. Reizen met de lokale bus vergt wat meer geduld en planning, maar het bespaart je ook geld. Dusss als je geld wilt besparen en de zoutvlakte op een unieke manier wilt ontdekken.. dan is dit de manier waarop je het moet doen!

Let op: indien je met de bus gaat, dan kun je enkel het gebied rondom de zoutvlakte bezoeken en sla je de gekleurde meren en bijzondere rotsformaties over. Als je meer wilt zien dan alleen de zoutvlakte, dan is een georganiseerde tour aan te bevelen.

Wat je wel met het openbaar vervoer kunt bezoeken is als volgt:

Cementerio de Tren
Het treinkerkhof is eenvoudig in 20 minuutjes te voet te bereiken vanuit het centrum van Uyuni. Vind je dat te ver wandelen? Dan kun je natuurlijk een taxi aanhouden die je brengt, daar op je wacht en je weer mee terugneemt naar het centrum. Spreek wel van te voren een prijs af.

Colchani
Vanuit Uyuni kun je met de bus in 20 minuutjes naar Colchani. Neem vanuit Uyuni de bus naar Oruro en zeg tegen de buschauffeur dat je bij Colchani wilt uitstappen. In Colchani vind je een marktje waar je souvenirs kunt kopen, stalletjes met lamavlees en verder nog een aantal lokale museums.

Llica
Als je vanuit Colchani door wilt reizen naar de Salar de Uyuni, dan zorg je ervoor dat je uiterlijk om 12.15 uur terug bent op de hoofdstraat. Hier is namelijk een kleine bushalte en een kantoortje waar je kaartjes kunt kopen voor je verdere reis. Neem vanuit hier de bus naar Llica, een klein dorpje aan de rand van de Salar de Uyuni. Er zijn twee busmaatschappijen die vanuit Uyuni naar Llica rijden en die arriveren in Colchani tussen 12.30 uur en 1 uur. Sla je Colchani over en ga je rechtstreeks vanuit Uyuni, check daar dan even de actuele vertrektijden.

Vanuit Colchani rijdt de bus over de witte vlakte naar Llica. Volgens de reizigers die wij hebben gesproken en die zelf met de bus hebben gereisd, maken sommige lokale bussen zelfs een korte pitstop bij Inchuasi. Ook wel cactuseiland genoemd. Met een beetje geluk zie je dat dus ook.. En dat voor maar een paar euro. Vanuit Llica kun je vervolgens een aantal mooie wandelingen maken over de Salar de Uyuni. Als je dat van plan bent, dan kun je het best een nachtje in Llica blijven slapen.

Dakar vlaggen en zouthotel
Vanuit Llica neem je de bus weer terug naar Uyuni. Als je de Dakar vlaggen en het zouthotel graag wilt zien, dan kun je de chauffeur vragen om hier te stoppen. Houdt er dan wel rekening mee dat je vanaf hier terug naar Colchani (12 km) moet lopen / liften om vanuit daar de bus richting Uyuni weer te pakken. Maar heel eerlijk..? Dit raad ik je alleen aan als je echt avontuurlijk bent ingesteld..

Salar de Uyuni en omgeving met een tour
De makkelijkste manier om Salar de Uyuni en omgeving te ontdekken is met een tour. Afhankelijk van de hoeveelheid tijd en geld die je te besteden hebt, raad ik je aan om sowieso voor een meerdaagse tour te gaan. De Salar de Uyuni is natuurlijk prachtig, maar het gebied eromheen is minstens net zo mooi.

EEN 1-, 3- of 4-DAAGSE SALAR DE UYUNI TOUR?

Dat de tours verschillen in tijd en geld mag duidelijk zijn, maar wat veel mensen echter niet weten is dat je heel andere dingen ziet als je meer dan één dag op pad gaat. Met een dagtour bezoek je de Salar de Uyuni en een aantal bezienswaardigheden daar in de buurt. Veel mensen denken dat je met een meerdaagse tour vooral meer tijd doorbrengt bij deze bezienswaardigheden, maar je ziet juist een stuk meer van de omgeving en die is verrassend mooi!  Tijdens de 3- en 4daagse tours bezoek je namelijk ook de zuidwestelijke hoek van Bolivia en daar vind je prachtige meren en bijzondere rotsformaties.

Dit is wat je ziet tijdens een 1 of meerdaagse tour naar Salar de Uyuni:

DAGTOUR NAAR SALAR DE UYUNI

 • Colchani: een klein dorpje met een marktje waar je souvenirs kunt kopen en lamavlees kunt proeven. De toegangspoort tot de zoutvlakte.
 • Treinkerkhof: afgedankte treinen in het midden van de woestijn. Een griezelige plek, maar waarschijnlijk een droom voor iedere urban fotograaf.
 • Zouthotel: een hotel dat helemaal is gemaakt van zout. Extra betalen voor een tour zou ik niet doen, check gewoon de lobby en je krijgt al een prima indruk.
 • Cactus eiland (Isla Pescado / Isla Incahuasi): een eiland midden op de zoutvlakte, volledig bedekt met cactussen, een handjevol lama’s en met een prachtig uitzicht over de Salar de Uyuni. Om een wandeling over het eiland te kunnen maken moet je een kleine fee betalen. Persoonlijk vond ik dat de moeite waard.
 • De zoutvlakte: je rijdt de hele dag over de immense grote witte zoutvlakte, maar iedere tour stopt uiteindelijk voor de welbekende fotoshoot. Je kunt van te voren eventueel vragen welke voorwerpen ze meenemen, of zelf je favoriete bier- of wijnflesje meenemen. In Colchani kun je eventueel een aantal kleine attributen kopen die het heel goed doen op de foto.

MEERDAAGSE TOUR NAAR SALAR DE UYUNI

Tijdens de meerdaagse tours naar Salar de Uyuni zie je niet alleen de zoutvlakte, maar ook vulkanen, gekleurde meren en verschillende soorten dieren. Aanvullend op de eendaagse tour (enkel mogelijk vanuit Uyuni), bezoeken de meeste tours in ieder geval de volgende highlights:

 • Tunupa Vulkaan: een slapende vulkaan met prachtige rotskleuren
 • Lagunas Cañapa, Hedionda, Chiarkota, Honda & Ramadita: prachtige meren die de thuisbasis zijn van verschillende flamingosoorten
 • Geisers Sol de Mañana: prachtige geisers en kleurrijke modderpoelen
 • Termas de Polques: natuurlijke warmwaterbaden
 • Valle de las Damas del Desierto: een deel van de woestijn met grote rotsformaties
 • Laguna Verde: helder groen meer bij de Licancabur vulkaan, in de buurt van de grens met Chili. Waanzinnig mooi.
 • Laguna Colorada: een zoutmeer met dieproze en rode tinten, heul veul flamingo’s en absoluut een van de hoogtepunten van een meerdaagse trip. 
 • Laguna Blanca: nog een meer, maar dan met een melkachtige kleur. Bizar mooi.


SALAR DE UYUNI: VERVOER

De Salar de Uyuni is op verschillende manieren en vanuit verschillende plekken te bereiken. De meest voor de hand liggende optie is vanuit het stadje Uyuni in Bolivia, maar ook vanuit het Tupiza (Bolivia) of het gezellige stadje San Pedro de Atacama in Chili kun je Salar de Uyuni bezoeken. Vanuit deze drie stadjes vertrekken dagelijks tours naar de immense zoutvlakte.

Salar de Uyuni bezoeken vanuit Uyuni, Bolivia

De meeste tours naar Salar de Uyuni vertrekken vanuit het stadje Uyuni in Bolivia. Afhankelijk van je reisroute door Bolivia, zijn er verschillende manieren om door te reizen naar Uyuni. De meest voor de hand liggende opties zijn om te reizen vanuit Oruro, Potosi, La Paz of Sucre. Vanuit Oruro kun je met de trein/bus naar Uyuni reizen, reken op zo’n 7 -8 uur reistijd. Je kunt ook de bus vanuit La Paz nemen (10 – 12 uur), vanuit Sucre (9 – 11 uur), of vanuit Potosi (4 – 6 uur). Een iets duurdere, maar wel snellere optie is om naar Uyuni te vliegen vanuit La Paz (1 uur) of Sucre (40 minuten).

Salar de Uyuni bezoeken vanuit Tupiza, Bolivia

Je kunt de Salar de Uyuni ook bezoeken vanuit Tupiza. Dit stadje ligt zo’n 200 kilometer ten zuiden van Uyuni en met de bus vanuit Uyuni ben je in vier uurtjes daar. Reis je vanuit Argentinië dan kun je vanuit Villazon de bus nemen, je bent dan een kleine drie uur onderweg. De tours vanuit Tupiza volgen doorgaans een andere route dan de tours vanuit Uyuni en op deze route zie je minder andere reizigers.

Salar de Uyuni bezoeken vanuit San Pedro de Atacama, Chili

Maak je net als mij een reis door Chili, dan kun je vanuit San Pedro de Atacama een meerdaagse tour boeken naar de Salar de Uyuni. Tours vanuit San Pedro de Atacama zijn vaak duurder dan tours vanuit Uyuni, maar hebben over het algemeen wel betere reviews. Omdat je de tour in tegengestelde richting doet, zijn veel plekken daarnaast relatief rustig en dat vond ik persoonlijk wel prettig. Je bereikt San Pedro de Atacama met de bus (of huurauto) vanuit Calama (2 uur vliegen of 22 uur met de bus vanuit Santiago de Chile).

SALAR DE UYUNI TOUR OPERATORS: WELKE KIES JE?

Als je een tour wilt boeken naar Salar de Uyuni, dan zul je snel genoeg merken dat er aanbod in overvloed is. Hoewel vrijwel alle tour operators dezelfde mooie plekken aandoen, zit het verschil hem vooral in de accommodaties, comfort, service en de grootte van de groep waarmee je op pad gaat. De populairdere touroperators zijn vaak wel iets duurder, maar daar krijg je dan wel weer een stuk kwaliteit voor terug. Wij boekten onze tour vanuit San Pedro de Atacama bij Cruz Andina Travel en hebben daar geen moment spijt van gehad.

Vergelijken, vergelijken en nog meer vergelijken…

Zorg ervoor dat je van te voren verschillende touroperators goed met elkaar vergelijkt. Dat kan eenvoudig en snel door bijvoorbeeld de recensies op Tripadvisor te checken. Boek zeker niet bij de eerste de beste touroperator die je tegenkomt. Het verschil in kwaliteit is namelijk groot. En dan bedoel ik dus echt groot. Sommige chauffeurs nemen het namelijk niet zo nauw met het ‘don’t drink and drive’ principe en zijn serieuze wegpiraten. Daar wil je niet bij in de auto zitten. Bij Cruz Andina zijn dit soort dingen streng geregeld en een klacht over een chauffeur kan daadwerkelijk tot ontslag leiden.

Ter plekke boeken of van te voren?

Dat kan allebei. Als je graag met een van de betere organisaties op pad gaat dan zou ik wel van te voren boeken. In het hoogseizoen (tussen juni en september) zijn daarnaast veel tours snel volgeboekt, dus dan kun je er maar beter op tijd bij zijn. Wij reisden in november naar Salar de Uyuni en ik heb onze tour een aantal weken van te voren vastgelegd. Weinig spontaans aan, maar better safe than sorry. Als je het niet erg vindt om ter plekke nog op zoek te gaan naar een betrouwbare touroperator, dan vind je beslist ook ter plekke wel een touroperator. Het kost alleen wat tijd en persoonlijk vind ik het een beetje jammer om mijn schaarse vakantie-uurtjes al tourshoppend door te brengen, terwijl ik ook op een terrasje een heerlijke Pisco Sour kan drinken..

WAT KOST EEN TOUR NAAR SALAR DE UYUNI?

De prijzen voor tours naar Salar de Uyuni lopen nogal uit een. Een tour vanuit Uyuni is doorgaans goedkoper dan een tour vanuit Chili, maar de kwaliteit schijnt vaak ook iets minder te zijn. Uiteraard hangen de kosten voor je tour af van het aantal dagen dat je gaat, maar ook van de kwaliteit van accommodatie, eten, jeeps en gids. De echte budgetopties laat ik in dit artikel achterwege, omdat ik daar persoonlijk zelf niet voor zou kiezen. Maar het is wellicht fijn om te weten dat het dus wel goedkoper kan. Onderstaand vind je de gemiddelde prijzen (2019) voor de touroperators met de betere recensies op Tripadvisor.

 • Tour van 1 dag
  Een eendaagse tour kun je alleen boeken vanuit Uyuni. Prijzen hiervoor liggen tussen de €45,- en €65,- per persoon.
 • Tour van 3 dagen / 2 nachten
  Deze tour kun je boeken vanuit zowel Uyuni (Bolivia) als vanuit San Pedro de Atacama (Chili). In dit geval reis je in de meeste gevallen vanuit Bolivia door naar Chili of andersom. Je reist dus niet terug naar het beginpunt van je Salar de Uyuni avontuur. Reken op prijzen tussen de €145,- en €175,- per persoon (afhankelijk vanwaar je vertrekt) voor een tour met een Spaanstalige gids. Voor een Engelstalige gids betaal je meer. Reken in dat geval op €180,- – €220,- per persoon. Populaire touroperators hanteren vaak hogere prijzen.
 • Tour van 4 dagen / 3 nachten
  Een tour van 4 dagen / 3 nachten kun je boeken vanuit San Pedro de Atacama en Tupiza. Wij boekten deze tour vanuit San Pedro en reden op dag 4 terug naar San Pedro de Atacama. Dit is dus vooral een extra reisdag met vrijwel geen bezienswaardigheden. Reken op prijzen rond de €200,- – €250,- per persoon. Een tour onder begeleiding van een Engelstalige gids is iets duurder. Reken op prijzen tussen de €240,- en €300,- per persoon.
 • Privé tour
  De prijzen voor een privé tour liggen een stuk hoger. Reken op €400,- – €600,- per persoon of hoger. Voor een Engelstalige gids betaal je gemiddeld €40,- per dag extra.

Privé tour naar Salar de Uyuni
Een privé tour is niet alleen duurder, maar ik raad het je daarnaast ook af. Tenzij je met je gezin reist of het echt niet trekt om een aantal dagen met andere mensen in een auto door te brengen.. dan kun je je zuurverdiende centjes hier natuurlijk prima aan uitgeven. Maarrr vergis je niet.. een privé tour is niet zo privé als dat het klinkt. Nee, je zit inderdaad niet urenlang met je reisgezelschap in een jeep opgescheept (al is dat best heel gezellig), maar je bezoekt  wel dezelfde plekken als de groeptours. Op dezelfde tijden. En als je een beetje een flexibele groep en chauffeur hebt.. dan is een extra plas- of fotopauze ook tijdens een tour met groep echt geen probleem.

Overige toeslagen en entreegelden
Bovenop bovengenoemde prijzen komen nog een aantal toeslagen. Zo betaal je onder andere entreegeld voor het cactuseiland, de hotsprings en voor het park zelf. Reis je vanuit Chili dan betaal je aan de grens ook nog eens extra en als je naar de wc moet en geen gebruik maakt van een ‘Inca Baño’, reken dan op 5 tot 10 Boliviaanse peso’s per toiletbezoek. Mocht je touroperator geen warme douche bij hun service hebben inbegrepen, dan betaal je daar 10 pesos per persoon extra voor.

Tip | Reis je vanuit Chili, reken dan op 300 tot 400 Boliviaanse peso’s die je extra nodig hebt. Dat is inclusief souvenirs, snacks, drinken, bovengenoemde entreegelden en eventuele fooien.

Engelstalige gids
Als je niet zo zeker bent van je spaans of bang bent dat er niemand uit je groep een woordje Spaans spreekt, dan is het mogelijk interessant om voor een Engelstalige gids te vragen. Hier hangt wel een prijskaartje aan, gemiddeld zo’n €30,- tot €40,- per dag is mijn ervaring. Ik spreek zelf een redelijk woordje Spaans en wij hebben daarom geen gebruik gemaakt van deze service. Mijn ervaring is dat er altijd wel iemand bij zit die een woordje Spaans spreekt en dat de gids in de meeste gevallen ook wel een aantal basiswoordjes Engels kent. Ze hebben tenslotte vrijwel dagelijks contact met Engelssprekende toeristen..

WANNEER SALAR DE UYUNI BEZOEKEN

Salar de Uyuni is het hele jaar door te bezoeken en is hoe dan ook indrukwekkend. Van juni tot en met oktober is het droog en winter. Dat betekent dat het overdag vaak aangenaam is, maar dat het ’s nachts enorm kan afkoelen en kan vriezen tot wel -20 graden. Neem in dat geval voldoende warme kleding en eventueel een slaapzak mee om niet te hoeven koukleumen.

Als je de Salar de Uyuni wilt bezoeken tijdens de regenperiode en toffe plaatjes wilt schieten van de ‘grootste spiegel ter wereld’, dan zijn de maanden maart en april de beste periode. In deze periode is de kans op regen en spiegeleffecten het grootst.

Wij bezochten Salar de Uyuni in november en dat betekende aangename temperaturen overdag (15 – 20 graden) en redelijk milde nachten (-5 graden).

WAT MEE TE NEMEN NAAR SALAR DE UYUNI

De weersverwachtingen voor Salar de Uyuni kunnen nogal verschillen. Reis je in de winter, dan kan het er met nachtelijke temperaturen tot -20 behoorlijk koud worden. Je kunt je voorstellen dat wandelen (en slapen) op hoogtes boven de 4000 meter dan wellicht wat minder aangenaam is. Ga je op een driedaagse tour, dan ga je zelfs boven de 4500 meter. Anders dan je misschien zou denken, kan ook de zon op grote hoogten behoorlijk fel en warm zijn en dus is het aan te raden om je in laagjes te kleden. Met onderstaande paklijst ga jij in ieder geval goed voorbereid op je Salar de Uyuni avontuur.

 • Zonnebrandcrème & zonnebril (optioneel een pet/hoedje om je hoofd te beschermen tegen de zon)
 • (regen)Jas, muts, sjaal en handschoenen
 • Zwemkleding (voor als je een meerdaagse tour boekt en de hotsprings bezoekt)
 • Slippers (vanwege de hotsprings, maar ook als je de Salar de Uyuni in het regenseizoen bezoekt is dit handig)
 • Een dagrugzak (voor in de jeep – je grote rugzak wordt namelijk op het dak van de jeep vastgebonden en daar kun je gedurende de dag niet meer bij. Pak je dagrugzak dus slim en compleet in!)
 • Camera, telefoon, powerbank en voldoende SD kaartjes 😉
 • AUX kabel (je zit veel en lang in de auto. Een fijne playlist is echt geen overbodige luxe)
 • Zaklampje
 • Warme broek
 • T-shirt en vest (zodat je je in laagjes kunt kleden)
 • Stevige sneakers of wandelschoenen
 • Thermo ondergoed (in winter)
 • Slaapzakken (in winter, wij hadden ze niet nodig)
 • Warme kleding om te slapen (het kan ’s nachts echt heel koud zijn)
 • Toiletspullen
 • Oordoppen / Slaapmasker)
 • 2 liter water per persoon en snacks voor onderweg
 • Medicijnen (inclusief tabletjes voor hoogteziekte!)
 • Minimaal 200 Boliviaanse Pesos per persoon

TIPS VOOR HET MAKEN VAN TOFFE PERSPECTIEF FOTO’S

Het maken van leuke perspectief foto’s is niet zo makkelijk als het lijkt. Gelukkig was onze gids een echte pro in ‘loco pictures’ en met deze tips maak jij ook fijne kiekjes!

 • Maak de foto’s met je smartphone. Geloof me, perspectief foto’s maken met een camera is niet te doen.
 • Plaats het voorwerp (dinosaurus, wijnfles, schoen, banaan of whatever) op een klein bergje zout.
 • Ga nu op de grond liggen (jep, echt!). Trek dus niet je mooiste kleding aan, het zout plakt.
 • Draai je telefoon nu om, zodat de camera aan de onderkant zit.
 • Geef je model (of modellen) nu instructies: iets naar voren, naar achteren, naar links, naar rechts… totdat ze perfect in perspectief staan.
 • SMILEEEE!
 • Voila, je eerste echte perspectief foto is gelukt!

SALAR DE UYUNI EN HOOGTEZIEKTE

Salar de Uyuni ligt op ongeveer 4000 meter hoogte. Als je met een meerdaagse tour gaat, bereik je zelfs een hoogte van rond de 5000 meter. Vanaf 2000 – 2500 meter hoogte bevat de lucht minder zuurstof en hierdoor kun je last krijgen van hoogteziekte. Geef je lichaam daarom de kans om aan de hoogte te wennen door een dag of twee tot drie te wennen in bijvoorbeeld Uyuni of San Pedro de Atacama. Als je vanuit La Paz of Potosi in Bolivia komt, dan is je lichaam al gewend aan de hoogte en is de kans op hoogteziekte kleiner.

Zorg daarnaast dat je voldoende water blijft drinken en houdt jezelf en je reisgenoten goed in de gaten. Op coca bladeren kauwen of coca thee drinken helpt trouwens ook. Symptomen van hoogteziekte zijn kortademigheid, hoofdpijn, misselijkheid en minder goed kunnen slapen.

Win van te voren advies in bij bijvoorbeeld de GGD. Zij kunnen je professioneel advies en tips geven en tabletten voorschrijven tegen hoogteziekte.

Eigen ervaring
Voordat wij aan ons Salar de Uyuni avontuur begonnen, hebben wij drie dagen doorgebracht in en rondom San Pedro de Atacama. Ook hier bereikten we tijdens onze roadtrip soms hoogtes van boven de 4000 meter, maar slapen deden we gewoon op 2500 meter hoogte in San Pedro. Ik merkte vooral dat ik buiten adem was en dat mijn hart bij geringe inspanning al sneller ging kloppen.

Tijdens onze trip naar Bolivia had ik het vooral zwaar op de hoogte van 5000 meter. Wandelen was hier vermoeiend en het leek alsof mijn hart door mijn keel naar buiten zou vliegen. Ik heb regelmatig last gehad van hoofdpijn, maar met een aspirientje en wat coca bladeren trok die gelukkig ook weer weg.

Onderschat hoogteziekte vooral niet. Het kan heel gevaarlijk en in sommige gevallen zelfs dodelijk zijn. Luister naar je lichaam en als iets niet goed voelt, geef dat dan altijd aan bij je gids en groepsgenoten. Onze gids had bijvoorbeeld een extra zuurstoftank in de auto, voor wanneer iemand zich echt niet goed voelde. Dit kun je altijd navragen als je een tour boekt.

Meer lezen over reizen in Bolivia? Dit vind je misschien ook interessant:

Alle artikelen over Bolivia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.