De 5 beste uitzichten in San Francisco

Dat ik verliefd ben geworden op San Francisco, is voor velen inmiddels wel bekend. Niet alleen vind ik de stad zo leuk om haar sfeer en de prachtige bezienswaardigheden. Nee, San Francisco heeft meer dan dat. Als jij ook van toffe uitzichten houdt, lees dan vooral even verder. In deze blog deel ik namelijk mijn favoriete uitzichten in San Francisco.

UITZICHT VANAF MARIN HEADLANDS / BATTERY SPENCER

Heb je weinig tijd en wil je het aller, aller, allermooiste uitzichtpunt in San Francisco bezoeken? Ga dan naar Marin Headlands of Battery Spencer! Echt. Dit is met stip mijn favoriete uitzichtpunt in heel San Francisco. De weg ernaartoe is steil en zwaar (als je op de fiets bent), maar het uitzicht maakt alles weer goed. I promise.

San Francisco uitzicht Marin Headlands

UITZICHT VANAF ALAMO SQUARE

Wij brachten in eerste instantie een bezoek aan Alamo Square vanwege de Painted Ladies, beter bekend als de huisjes uit de serie Full House (love it!). Wat ik toen nog niet wist (en nu gelukkig wel!) is dat je vanaf Alamo Square prachtig uitzicht hebt over San Francisco. Tip: aan het einde van de middag schijnt de zon op de Painted Ladies, waardoor je foto’s er supergaaf uit zien!

Uitzicht Alamo Square

UITZICHT VANAF TWIN PEAKS

Twin Peaks: een van de bekendste uitzichten in San Francisco. Houdt er rekening mee dat je vanaf Twin Peaks alleen een mooi uitzicht hebt op de stad als het niet (te) mistig is. Vanaf hier zie je onder andere de Golden Gate Bridge, het Financial District en Market Street. Ohja, neem een (dun) vest of jas mee. Vanwege de hoge ligging kan het hier namelijk behoorlijk fris zijn.

Twin Peaks uitzicht San Francisco

UITZICHT VANAF DE COIT TOWER

Coit Tower ligt op één van de hoogste punten in San Francisco. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over het Financial District, Fisherman’s Wharf en een aantal andere wijken. Je betaalt echter wel entree om van dit uitzicht te mogen genieten. Voor 8USD mag je naar boven.

Uitzicht vanaf Coit Tower

UITZICHT VANAF ALCATRAZ

Alcatraz is, met haar indrukwekkende geschiedenis, zelf natuurlijk al een bezoekje waard. Mocht je nog twijfelen, dan trekt deze foto je vast over de streep. Het uitzicht dat je vanaf hier hebt op de skyline van San Francisco maakt Alcatraz namelijk alleen al een bezoekje waard!

Uitzicht vanaf Alcatraz op San Francisco

Wat is jouw favoriete uitzicht in San Francisco?

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.