Op pad met de Easyriders in Vietnam: zo werkt het!

vietnam easyrider motor

Easyriders Vietnam. Wat mij betreft een echte must do tijdens je rondreis door Vietnam. Je ziet zoveel plekken waar de grote groepen toeristen niet komen, rijdt langs prachtige bergdorpjes, bezoekt koffie- en katoenplantages, ontmoet de lokale bevolking en maakt kennis met de centrale hooglanden van Vietnam. Heel gaaf! En hoewel mijn billen minder blij waren met onze driedaagse motortocht, was ons avontuur met de Easy Riders vooral een ervaring om nooit meer te vergeten. In dit artikel leg ik je alles uit over een motortocht met de Easy Riders en geef ik je een aantal tips waar je op moet letten.

EASY RIDERS VIETNAM: WAT IS HET?

Vietnam is groot. Heel groot. Om hier een goed beeld van te krijgen biedt Easy Riders op maat gemaakte motortochten aan. Op deze manier laten de motorrijders je het echte Vietnam zien. Achterop een (redelijk) comfortabele motor wordt je van punt A naar B gebracht en stop je op de meest mooie en bijzondere plekken.

EASY RIDERS VIETNAM: HOE WERKT HET?

Het Easy Riders concept werkt heel simpel. Met je gids spreek je af wat je verwachtingen zijn: wat je wilt zien, hoeveel dagen je rondgereden wilt worden en waar je reis naartoe gaat. Zorg dat je van te voren duidelijke afspraken maakt over wat bij de prijs is inbegrepen (denk aan entreegelden en hotelovernachtingen), dat bespaart een hoop gedoe achteraf. Wij besloten om in 3 dagen van Nha Trang naar Dalat te reizen. Dit kostte ons $180 USD per persoon (inclusief benzine, 2 overnachtingen en alle entreegelden). Voor Vietnamese begrippen is dit wellicht wat aan de prijzige kant, maar het is iedere cent waard. Echt. De ervaring die je er voor terugkrijgt is, wat mij betreft, onbetaalbaar.

PAS OP VOOR FAKE VIETNAM EASYRIDERS

Je zult in Nha Trang, Mui Ne en Dalat vanzelf aangesproken worden door mensen die zich voordoen als Easy Rider. Iedereen noemt zichzelf tegenwoordig Easy Rider, dus het is lastig om het kaf van het koren te scheiden. Sommige chauffeurs vragen absurd lage bedragen. Bedenk dat dit vaak ook minder betrouwbaar is. Voor een betrouwbare tour betaal je tussen de 60 en 80 USD per dag.

ROADTRIPPEN MET DE VIETNAM EASY RIDERS

Je gids haalt je op het afgesproken tijdstip op bij je hotel*, je bagage wordt stevig vastgesnoerd en het avontuur kan beginnen. Afhankelijk van de gekozen route en de afspraken die je hebt gemaakt stop je meerdere keren per dag bij verschillende hoogtepunten, variërend van lokale dorpjes tot koffieplantages en watervallen. Onderweg geniet je van het typische lokale leven: kuddes koeien en geiten die de weg blokkeren, vrolijk zwaaiende kindjes, volgeladen scooters (serieus, hoe doen ze het?!) en een prachtige natuur.

→ Tip: geef je gids een kaartje van je hotel. Zo weet hij zeker waar hij moet zijn en worden misverstanden voorkomen.

Meer lezen over Vietnam? Misschien vind je dit ook leuk:

ONTDEK ALLE BLOGS OVER VIETNAM

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.