Een perfecte tijd in Hlane Royal Park, Swaziland

Het is rond lunchtijd als we bij onze slaapplek voor vannacht arriveren: Ndlovu Bushcamp. Er is geen elektriciteit, de kamers worden met olielampen verlicht en een dunne prikkeldraad zou neushoorns, olifanten en ander wild op een veilige afstand moeten houden. Over avontuur gesproken :-).

We zoeken een plekje in de schaduw en installeren ons in een stoel met uitzicht op het de waterpoel aan de achterkant van het kamp. Dan zien we vanachter de heuvel stof opwaaien. Het zal toch niet? Jawel hoor, niet veel later sjokt een neushoorn langzaam richting de waterpoel. Bovenop het heuveltje stopt hij. Even lijkt hij te twijfelen, maar besluit dan toch om door te wandelen naar de waterpoel. En wij zitten eerste rij. Muisstil blijven we zitten om de neushoorn niet te storen. Wauw. Zo’n groot beest, zo dichtbij. Zo bijzonder.

Na een tijdje besluit de neushoorn dat het genoeg is geweest en verdwijnt hij weer in het struikgewas. Net zo snel weer weg als dat hij was gekomen. We blijven nog even zitten, na te genieten van wat we zojuist hebben meegemaakt.


Later op de middag besluiten we een poging te wagen tot een selfdrive door een deel van het park. Terwijl ik aan het speuren ben naar wild, doet vriendlief zijn uiterste best om ons veilig door alle kuilen en hobbels te loodsen. Al snel besluiten we onze huurauto hier echt niet voor gemaakt is en keren we terug naar het kamp. Maar niet voordat we nog twee neushoorns zien luieren in het dorre gras.

Omdat ik toch heel graag nog een keer op safari wil door Hlane Royal Park, besluit ik me in te schrijven voor de gamedrive van de volgende ochtend. Een beter besluit had ik niet kunnen nemen. Want alsof moeder natuur ons de vorige middag nog niet op genoeg had getrakteerd, volgde vandaag pas echt de kers op de taart. En de taart was al zo lekker.

Samen met een koppel uit Frankrijk stap ik in de jeep. De gids vraagt wat we vandaag hopen te zien en gelukkig zijn we het daar over eens: leeuwen. In de uren die volgen worden al mijn verwachtingen overtroffen. We zijn nog geen half uur onderweg als de gids de motor uitzet en naar het struikgewas wijst. ‘Lions’ fluistert hij. Het kost me even wat moeite, maar dan zie ook ik de fluffie oortjes in de dorre struiken. We slaan het tafereel een tijdje gade, als de leeuwen ineens in beweging komen.

Ons totaal negerend wandelen ze voor ons de weg op. In de minuten die volgen sjokken de twee jonge mannetjes voor ons uit. Wij volgen op gepaste afstand. Ze spelen en springen onder begeleiding van een oorverdovend gebrul. Wauw. Na zo’n 20 minuten komen we aan bij een waterpoel. Het mannetje rechts naast de jeep kijkt me recht aan. Kippenvel. De leeuwen zoeken een fijn plekje aan het water om hun dorst te lessen. Ook ik heb na dit bijzondere avontuur dorst. Wat een geweldige ervaring was dit.

Meer lezen over rondreizen door Swaziland en Zuid-Afrika? Dit vind je misschien ook leuk:

ONTDEK ALLE BLOGS OVER ZUID-AFRIKA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.