Halong Bay: eerste hulp bij het kiezen van een boot

Er zijn zoveel verschillende aanbieders van een tour naar Halong Bay dat het kiezen van een boot een behoorlijke klus kan zijn. In Hanoi struikel je over de bureautjes die tours aanbieden. De een minder betrouwbaar dan de ander en ook het verschil in prijs is enorm. Zowel prijzen van 20 als 300 euro zijn geen uitzondering. Ik kan je in ieder geval verklappen dat je in Vietnam écht krijg waarvoor je betaald. Wij besloten daarom voor de middenweg te gaan en boekten een prima tour voor 125 euro per persoon voor twee dagen. Voor dit geld zaten we met 10 andere reizigers op een schone boot, waren alle maaltijden (exclusief drinken) en activiteiten inclusief én bezochten we de meer afgelegen plekken. Een goede keuze dus! Maakt het je niet uit om op een volgepropte en wellicht niet zo schone boot te vertoeven, dan kun je vast ook prima af met een boottocht voor veel minder geld.

Dat verschil in prijs, hoe kan dat?
Dat vroeg ik mij ook af bij het zien van die enorme prijsverschillen. En wat blijkt, het verschil in prijs wordt door meerdere factoren bepaald. Een van de belangrijkste factoren voor de enorme prijsverschillen is het verschil in vaarroutes. De luxere boten betalen extra geld om in exclusief gebied te mogen varen. Dit heeft als voordeel dat je je in (redelijk) ongerept gebied waant en niet met 20 boten in dezelfde baai voor anker ligt. Wat mij betreft was het die extra euro’s wel waard. Een andere belangrijke factor is het verschil in luxe. Voor 125 euro waren alle maaltijden (exclusief drinken), transport van- en naar Hanoi en alle activiteiten inclusief én verbleven we op een schone en ruime boot. Check daarom altijd van te voren wat wel/niet inclusief is, zodat je dit kunt meenemen in je beslissing. Daarnaast zijn de luxere boten niet zo volgepropt als de goedkopere (karaoke) boten. Dus als je op zoek bent naar rust en ruimte, raad ik je aan om voor een luxere variant te gaan. Onthoud dat over de prijs nog best iets te onderhandelen valt. Onze tour naar Halong Bay werd oorspronkelijk aangeboden voor zo’n 150 euro per persoon, uiteindelijk boekten wij ‘m voor 125,- per persoon. Nog steeds redelijk prijzig, maar zeker de moeite waard.

Halong Bay op de A Class Legend Cruise
Wij boekten onze tour bij A Class en voeren op de Legend Cruise. Wij verbleven in een standaard kajuit met groot bed. Dit hield in dat we geen eigen terras hadden, maar wel grote ramen met fantastisch uitzicht. Een eigen terras had  wat mij betreft niet echt een meerwaarde, omdat de Legend Cruise over een zonnedek met zitjes en ligbedden beschikt waar je heerlijke cocktails kunt drinken, een boek kunt lezen of gewoon kunt genieten van het prachtige uitzicht. Onze kajuit was ingericht met een ruim bed, een eigen douche en toilet, airco en ook niet onbelangrijk: de kamer was schoon en er stonden water en koekjes voor ons klaar (dikke plus ;-)). Ook wat betreft eten mochten we echt niet klagen. Hoewel het eten op een moordend tempo werd uitgeserveerd,  waren de sapjes, verschillende soorten verse vis, vlees, groenten, rijst en toetjes heerlijk!

Activiteiten
De omgeving zelf is natuurlijk al prachtig, maar wat het extra leuk maakt zijn de activiteiten die je kunt doen. Vooral het zwemmen vond ik zooo gaaf. Op de eerste dag bezochten we een grot, de grot zelf vond ik niet zo bijzonder, maar het uitzicht vanaf daar dan weer wel. Verder hebben we heerlijk gezwommen, gekajakt, volgden we een kleine kookworkshop én strekten onze spieren met een lesje Tai Chi. De liefhebbers konden ook nog een poging wagen om een inktvis te vangen, maar dat hebben we overgeslagen. Kleine kans op succes ;-). Houdt bij het boeken van je boot dus rekening met de activiteiten die je kunt doen tijdens je bezoek aan Halong Bay. Ik vond vooral het zwemmen super leuk. In die afgelegen baai met geen andere boten om ons heen voelde ik me echt ontzettend vrij. Heerlijk!

Follow me
Bloglovin | Facebook | Twitter | Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.