Hotspot: Restaurant Noir, Ho Chi Minh

Een bijzondere reis moest natuurlijk bijzonder worden afgesloten. En hoewel ik Ho Chi Minh zelf niet zo bijzonder vond (sorry Ho Chi Minh fans), vond ik dit restaurant wél heel speciaal. Op onze laatste avond in Vietnam dineerden wij namelijk in het donker.

Restaurant Noir - Dining in the dark

Niet langer eten met je ogen
Restaurant Noir, de naam verklapt het al een beetje. Noir. Zwart. Dineren in het donker. Eng? Ja, een beetje. Juist omdat je niet kan zien wat je krijgt voorgeschoteld, nemen je andere zintuigen het over. Ineens ben je veel bewuster bezig met de smaak, de textuur en de geur van het eten. Maar geen zorgen, Germ (de eigenaar) verzekerde ons van te voren dat we geen ‘gekke’ dingen zoals rat, insecten of slang geserveerd kregen. Wat dan wel? Drie heerlijke gangen met ieder vier gerechtjes. En juist omdat ik niet kon zien wat er op mijn bordje lag, smulde ik zelfs van inktvis en eend (wie had dat gedacht?!). Grappig toch, hoe je zicht bepaalt wat je wel of niet eet?

Restaurant Noir, meer dan dining in the dark
Niet alleen het concept van dineren in het donker maakt restaurant Noir zo uniek. Er zit namelijk veel meer achter. Restaurant Noir biedt namelijk werkgelegenheid voor mensen die blind/slechtziend zijn. En dat is mooi, want in Vietnam zijn de baankansen voor mensen met een handicap slecht. Zo heeft maar liefst 95% van de blinde mensen in Vietnam geen baan. De bediening bestaat dan ook louter uit blinde en slechtziende mensen. En dus ben je niet alleen veel bewuster bezig met smaak en geur, maar krijg je een uniek kijkje in het leven van blinde en slechtziende mensen.

Dining in the dark

Dining in the dark, hoe werkt dat?
Bij binnenkomst staat er een heerlijk drankje voor je klaar en wordt het concept toegelicht. Om je alvast te laten wennen aan wat je te wachten staat, speel je voordat je de ruimte betreed geblinddoekt een spelletje. Fijne braintraining 😉 Daarna  brengt je host je naar je tafel en krijg je twaalf heerlijke kleine gerechtjes voorgeschoteld waarbij rekening wordt gehouden met eventuele allergieën. Na het eten krijg je een uitgebreide uitleg over wat je hebt gegeten. Een etentje bij Restaurant Noir is voor Vietnamese begrippen niet goedkoop, maar de ervaring maakt het iedere cent waard.

Restaurant Noir
Lane 178 Hai Ba Trung, Dakao, District 1, HCMC, Vietnam
www.noirdininginthedark.com 

Follow me
Bloglovin | Facebook | Twitter | Instagram

4 Comments

 • Jeanine schreef:

  Wat gaaf dit. Bestaat dergelijk concept ook in Nederland? Lijkt me zo leuk!

  • Ontdek de wereld mee schreef:

   Ohhh zie nu dat ik dit bericht helemaal over het hoofd gezien heb. Sorry! Ik heb dit concept nog nooit in Nederland gezien, zou een leuke business kunnen zijn denk ik!

 • Anneke Verlinden schreef:

  Ik vind het jammer dat ik dit restaurant heb gemist. Het lijkt me heel spannend maar wel een unieke ervaring.

  • Ontdek de wereld mee schreef:

   Hoi Anneke,

   Ik weet niet wanneer je in Vietnam bent geweest, maar dit restaurant zit er nog niet zo heel erg lang. Het concept is indd ontzettend gaaf, alleen de maatschappelijke gedachte erachter vond ik al super (en dan was het eten ook nog eens heel erg lekker) Mocht je nog eens in HCM zijn, weet je in ieder geval waar je moet gaan eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.