Doen: kookles in Hoi An

Hoe leuk is het om de gerechten die je bij ieder klein straatstalletje kunt bestellen, zelf te leren maken? Juist! Heel erg leuk. Onze kookworkshop in Hoi An was oprecht één van de leukste dingen die we hebben gedaan tijdens onze reis naar Vietnam. En man, wat was dat lekker!

Naar de markt
In alle vroegte worden we opgehaald door onze gids voor die dag en beginnen we met een bezoekje aan de lokale markt. Al van een afstand komen de geuren ons tegemoet. Een geur van  kruiden, fruit en groenten vermengd met de geur van verse vis en vlees. We wandelen door de wirwar van stalletjes en kijken onze ogen uit. Onze gids vertelt honderduit over de verschillende producten en duwt ons zo nu en dan verschillende kruiden en groenten onder de neus. En dat deze niet alleen lekker ruiken, maar ook ontzettend goed smaken, dat leren we een aantal uren later.

Lokale markt Vietnam - Ontdek de wereld mee

Lokale markt Vietnam - Ontdek de wereld mee

Rijstpapier maken
Bij een Vietnamese kookworkshop kunnen fresh springrolls natuurlijk niet ontbreken. We hadden deze heerlijke loempia’s al eens eerder zelf gemaakt, maar dit keer begonnen we bij de basis: rijstpapier. Leuk!

Kookcursus
En dan begint het echte werk. We snijden alle ingrediënten en werken in groepjes aan de verschillende gerechten. We snijden, raspen, bakken en frituren terwijl er tussendoor natuurlijk regelmatig geproefd wordt.

Nomnomnom
En dan, na ons uren te hebben uitgesloofd in de keuken, is het eindelijk zo ver. Aanvalluhhh! De gerechten zien er prachtig uit en ze smaken heerlijk. Oordeel vooral zelf:

Follow me
Bloglovin | Facebook | Twitter | Instagram

2 Comments

  • Lineesa Groen schreef:

    Hoi! Ziet er goed uit en klinkt heerlijk!! Wat zijn ongeveer de kosten pp voor een kookworkshop in Vietnam? Alvast bedankt. Groetjes, Lineesa

    • Ontdek de wereld mee schreef:

      Hoi Lineesa, was inderdaad heerlijk! De kosten variëren. Wij hebben een kookworkshop gevolgd die goed is voor het milieu (ECO). Betaal je iets meer, maar is het wel waard. Ik denk dat je rekening moet houden met een bedrag tussen de 10 en 30 euro. Afhankelijk van wat jezelf wilt dus. Wij betaalden hier zo’n 25,- per persoon voor. Relatief duur voor Aziatische begrippen, maar wel heerlijk gegeten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.