Like a virgin… eerste keer NYC!


Het is 05.00 uur, de wekker gaat. Op iedere andere dag had ik de wekker waarschijnlijk keihard uitgemept om nog even lekker verder te snoozen. Maar vandaag niet. In no time was ik mijn bed uit, want hallo, ik ging naar New York! Na een prima vlucht (met de nodige vertraging) landden we rond 14.00 uur op JFK Airport. Taxi in (jahaaa, een echte yellow cab) en op naar Manhattan. We sluiten aan in een lange toeterende massa. New Yorkers en hun verkeersetiquette ;-). Terwijl we ons langzaam voortbewegen, praat de taxichauffeur honderduit over alle wijken en bijzondere gebouwen die we passeren. En dan, duikt daar ineens de skyline van Manhattan voor ons op. Een prachtig gezicht. Ik knijp mezelf (en mam) even in de arm.. zijn we hier nu echt?! Met z’n drieën?! JA! We zijn hier echt. Ik kan niet wachten tot we bij ons hotel zijn en we New York verder kunnen gaan ontdekken. En dat laatste hebben we gedaan. Vier dagen hebben we ons hier vermaakt en is de tijd werkelijk voorbij gevlogen. Inmiddels ben ik weer een aantal dagen thuis en blik ik terug op een supergave trip.

Hoe ik deze eerste keer New York heb ervaren? Dat lees je in deze blog.

Manhattan Skyline New York - Ontdek de wereld mee

Eerste keer New York, dit vond ik ervan!
Het mag inmiddels duidelijk zijn dat ik echt heb genoten van mijn bezoek aan New York. New York is groot, het bruist en in vier dagen tijd hebben we nog lang niet alles gezien (mooi excuus om weer eens terug te gaan ;-)). We hebben zo’n 60 kilometer gelopen (ja, echt!!), maar daardoor ook ontzettend veel sfeer kunnen proeven. Boven de grond krijg je tenslotte veel meer mee van de sfeer dan wanneer je alles met de metro doet. Oké eerlijk, mijn voeten en rug protesteerden regelmatig, maar een massage afgelopen zondag maakte dat wel weer goed 😉

Net als in de film
Gillende sirenes, yellow cabs, koffietentjes (lees: Starbucks) in overvloed en rokende putdeksels. Het is echt zo. Als je door New York loopt voelt het bijna ‘net als in de film’. Bijna ja. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me het drukker en chaotischer had voorgesteld. Maar dat was dus helemaal niet zo. Of nouja, zo heb ik het in ieder geval niet ervaren (behalve op Times Square). De sfeer in Manhattan vond ik juist heel relax. Wel fijn eigenlijk. Is het er druk? JA! Maar wel op een prettige manier. Hoewel het er druk is, vond ik het erg overzichtelijk en ging ik vanaf moment één al helemaal mee in het leven daar. Inclusief een grote Starbucks beker, die lijkt iedereen namelijk wel in zijn/haar hand te hebben 😉

New York Times Square - Ontdek de wereld mee

Times Square New York - Ontdek de wereld mee

Verder keek ik mijn ogen uit in de etalages.. de één nog mooier dan de ander. Geld lijkt hier geen rol te spelen, want dure merkkleding  en tassen vliegen als warme broodjes over de toonbank. Ik heb, heel bescheiden, maar één jurkje gekocht (*applausje voor mezelf*). En dan die gebouwen. De een nog hoger dan de ander. Verrassend ook. Want voor wie dacht dat New York alleen maar uit wolkenkrabbers bestaat, die heeft het mis. New York heeft bijvoorbeeld een prachtige bibliotheek en ook in de wijken Meatpacking District en Soho vind je veel laagbouw. Leuke afwisseling! Oh, en die parken. Zoooo leuk! Mijn favoriet is Bryant Park. De sfeer is hier zo leuk! Central Park vond ik qua sfeer een stuk minder, maar is wel indrukwekkend groot. Overslaan? Nee, zeker niet. Er gebeurt hier zoveel, dat het zeker een bezoekje waard is (lees: hondenuitlaatservice, hardlopers, honkballers, groepen nanny’s met hun kroost en zo kan ik nog wel even doorgaan).

Central Park New York - Ontdek de wereld mee

View Top of The Rock New York - Ontdek de wereld mee

Qua eten was ik al het een en ander gewend van mijn bezoek aan Las Vegas en San Francisco. Maar ook hier vind je eten in overvloed. Voor wie geen zin heeft in een hotdog (die kraampjes staan serieus op iedere hoek), loopt gewoon een van de vele andere (fastfood) restaurantjes binnen of schept een doosje vol bij de Whole Foods (aanrader!). Geloof me, verhongeren doe je hier niet.

Foodtrucks New York - Ontdek de wereld mee

Orde in de chaos
Zoals ik net al zei vond ik de chaos heel erg meevallen. Ja, het is er druk. Maar navigeren door deze drukte is ontzettend makkelijk. Echt, iedereen kan het. Alle avenues lopen van zuid naar noord en alle streets lopen van oost naar west. Alle straten ten westen van Fifth Avenue (een belangrijke ader in het hart van New York) worden aangeduid met een W (West, duh!) en de straten ten oosten van Fifth Avenue met een E (East, duh!). Klinkt ingewikkeld, is het niet. New York heeft serieus één van de eenvoudigste stratensystemen die je je kunt bedenken.

We’ll meet again
Of ik hier ooit nog een terugkom? JA! Ik hoop het. In deze vier dagen hebben we slechts de belangrijkste (en bekendste) bezienswaardigheden gezien. Ik zou zo graag nog een keer teruggaan om meer van New York te ontdekken. Brooklyn, Williamsburg, Museum of Modern Art.. er staat nog zooooveel op mijn wensenlijstje. New York.. We’ll meet again.

Ik zit weer vol met inspiratie, dus de komende weken volgen er meer artikelen over New York. Zijn er bepaalde onderwerpen waar jij graag iets over terug lees op mijn blog, stuur me een berichtje of laat een reactie achter!

PS: Volg jij me al op social media? Je vind me op Facebook, Twitter en Instagram

7 Comments

 • Momo schreef:

  Waas weer heerlijk um te laeze….herkinnkng….ik wil ouk zeker nog ens truuk.

 • Els schreef:

  ‘t waas inderdaad ein fantastische ervaring! Super genaote met ós 3e en hiéél vuuel gezeen (en geloupe). De subway waas ‘t minste…’ne bakaove in deze tied van ‘t jaor, maar eigelijk ouk weer neet te misse ivm aafstande. 😘

 • Heel herkenbaar! Onze eerste keer New York zal ik ook nooit vergeten. Het is zo overweldigend en het voelt inderdaad net als in de film. Toen ik in het vliegtuig terug zat, wilde ik meteen weer terug 😉

  • Ontdek de wereld mee schreef:

   New York is inderdaad overweldigend. Ik had even nodig om alles te verwerken haha. In ‘t vliegtuig wilde ik vooral slapen hahaha, ik was doodmoe. Maar dat ik ooit terugga, staat eigenlijk al vast. En dan neem ik vriendlief hopelijk mee 🙂 PS. leuk artikel bij Tioga Tours! 🙂

 • Bianca schreef:

  Wat een leuke blog! Veel dingen zijn zo herkenbaar! Ik ben er in 2014 voor het eerst geweest. Ik had hetzelfde: ik had het veel drukker verwacht! Maar het was precies goed. Ik hoop ook snel een keer terug te gaan 🙂

  • Ontdek de wereld mee schreef:

   Ha Bianca! Dankjewel!! Ja gek hè dat we ons een bepaald beeld vormen van een stad (thanks SATC, Gossip Girl ;-)) en dat dit in realiteit toch wel anders is. Ik vond de drukte ook prima, zo bleef het tenminste overzichtelijk haha. Ik denk dat iedereen die de eerste keer naar NY gaat deze highlights bezoekt. Alleen de volgorde verschilt wellicht wat 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.