Met de bus naar London, hoe werkt dat?

Het is vrijdagavond 23.45 als mijn zusje en ik worden uitgezwaaid door onze ouders. Mooi, dat betekent dat onze bus op tijd rijdt. De bus ja. Niet het vliegtuig of de boot bracht ons naar London, maar een luxe touringcar. Hoe dat precies werkt, lees je hieronder.

Boosten bus naar London - Ontdek de wereld mee

Na zo’n zes uurtjes rijden, arriveren we in Calais waar we aan een strenge controle worden onderworpen. Onze paspoorten worden gecheckt en ook de bus wordt grondig geïnspecteerd. En hoewel ik een beetje opzag tegen de busreis, is het voorbij gevlogen. We hadden zeeën van beenruimte, de stoel was ruim én kon vrijwel helemaal plat en met een kussen en dekentje kon ik prima slapen. Mooi, dat viel dus allemaal wel mee!

Met de shuttle naar Engeland
Na de controle (en een hele snelle plasstop) rijdt de bus de shuttle in. Zodra de shuttle is volgeladen vetrekken we en slechts een half uur later arriveren we in Folkestone, Engeland. Dat ging snel! Mocht je gevoelig zijn voor drukverschillen, neem dan kauwgum of iets dergelijks mee de bus in. Zodra je de kanaaltunnel inrijdt voel je namelijk  (lichte) druk op je oren.

met de bus naar London - Ontdek de wereld meeEurotunnel

En dan.. London baby!
Vanuit de shuttle rijden we in één stuk door naar London. Dat laatste anderhalf uur doe ik natuurlijk geen oog meer dicht want WHAAAA we zijn er bijna! En dan is het eindelijk zo ver: we rijden London in. De bus rijdt nog een klein rondje langs o.a. de Big Ben, de Tower Bridge en Piccadily Cirus en ik kan niet wachten om de bus uit te stappen en London zelf te gaan verkennen. Om 08.15 besluit de buschauffeur dat het welletjes is geweest en worden we er midden in het centrum uitgezet. Ideaal!

Aan al het mooie komt een eind..
Helaas.. Na ruim anderhalve dag te hebben rondgestruind door London en te hebben genoten van alle bezienswaardigheden en een geweldige kerstsfeer is het zondagmiddag 14.00 weer tijd om naar huis te gaan. De bus haalt ons midden in het centrum weer op en zet koers richting Folkestone waar ons een minder prettige verassing staat te wachten: vertraging. En niet zo’n klein beetje. Het is 21.00 wanneer we eindelijk de shuttle op mogen. Gelukkig had de chauffeur een aantal DVD’s aan boord om de tijd mee te dooien. En hoewel ik pas om 04.30 mijn bed inrolde en om 08.00 weer op mijn werk moest zijn, zou ik het zo weer doen!

Ben jij al eens met de bus naar London geweest? En hoe beviel dat?

2 Comments

  • Lizette schreef:

    Wat fijn dat het op die ene vertraging verder zo goed bevallen is. Ik ben vorig nieuwjaar met Slangenreizen met de bus gegaan en het was dramatisch. Alles ging mis. Vertraging op de heen weg, boot gemist, van Calais naar Duinkerke voor andere boot, enz, enz. Echt alles ging mis en van de drie dagen heb ik serieus 14 uur in Londen doorgebracht. Nooit meer! Maar misschien had ik wel extreem veel pech.

    • Ontdek de wereld mee schreef:

      Oei dat is vervelend Lizette! Kan me voorstellen dat je met zo’n ervaring niet nog een keer met de bus gaat! Wij hadden gelukkig alleen pech op de terugweg en dus voldoende tijd in London. Voordeel van met de bus naar London is wel dat het me geen extra vrije dagen heeft gekost haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.