Nieuw-Zeeland: mijn drie favorieten

Bruisende geisers? Check. IJsblauwe meren? Check. Grillige bergen? Check. Prachtige wandelroutes? Check. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Feit is dat Nieuw-Zeeland een behoorlijk divers landschap kent. Het een nog mooier dan het ander. Ik heb er mijn ogen uitgekeken en hoewel smaken natuurlijk verschillen, deel ik vandaag mijn drie favorieten. Let op: in willekeurige volgorde :-).

Wanaka
Wanaka is een klein dorpje op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en alleen de route ernaartoe is al indrukwekkend. Via de Haast Pass slinger je letterlijk tussen bergen en meren en toren de gigantische reuzen boven je uit. Wanaka is een stuk rustiger dan Queenstown en wat mij betreft ook veel mooier en relaxter. Wandelen, canyoning, skydiven, terrasjes: er is genoeg te doen. Wij hebben twee prachtige (maar pittige) wandelingen gemaakt. Op onderstaande foto het spectaculaire resultaat. Mooi hè? Ik was hier heel graag nog iets langer gebleven, maar hey.. er moest nog meer worden ontdekt.

Mount Cook
Ja, het is er druk. Maarrr dat vergeet je ook heel snel als je Mount Cook dan eindelijk voor je op ziet doemen. Ook hier liepen we twee wandelroutes en krijg ik nog steeds vlinders in mijn buik als ik er aan terugdenk. Het is er zo mooi! Oh en, slapen op de DOC camping is hier echt een must. Die sterrenhemel.. prachtig!

The Catlins
Dit stukje Nieuw-Zeeland wordt door veel reiziger overgeslagen en dat is eigenlijk ontzettens jammer! Je kunt hier namelijk uuuuren rijden zonder iemand tegen te komen en de uitzichten zijn ontzettend divers en vooral ook ontzettend mooi. Zee(honden), pinguïns, verlaten stranden, hoge rotsen, groene bossen.. er is hier zoveel te zien! Een roadtrip door The Catlins mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je Nieuw-Zeeland reis. Absolute aanrader!

Ben jij al eens in Nieuw-Zeeland geweest? Wat waren jouw favorieten?

2 Comments

  • Ruben Thomassen schreef:

    Was na wat onderzoek over Amerika maar eens verder op je blog gaan kijken, maar dit zijn ook weer prachtige foto’s. Zo wordt mijn lijst wel erg lang door al dit moois wat je op je blog zet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.