Prachtig: de rijstvelden van Mai Chau

Het is nog vroeg als we vanuit Hanoi naar Mai Chau vertrekken. Niet erg, want we hebben een rit van een kleine vier uur voor de boeg. Onderweg worden we getrakteerd op prachtige uitzichten over karstgebergten, rijstvelden en theeplantages. Een mooi voorproefje op wat komen gaat, blijkt later…

Working waterbuffalo

Mai Chau verkennen op de fiets
Terwijl we over een hobbelig zandweggetje een klein dorpje inrijden, zie ik een familie blij staan zwaaien. Ons gastgezin voor de komende twee dagen, zo blijkt. Een heerlijke Vietnamese lunch wordt ons voorgeschoteld en de kamers worden verdeeld. Wij slapen in een prachtige bungalow met een nog mooier uitzicht. Nadat we ons hebben geïnstalleerd staat de zoon van het gezin al op ons te wachten. We gaan fietsen. We zoeken een fiets uit die enigszins bij onze Westerse lichaamslengte past (een onmogelijke taak haha) en we zijn ready to go. We fietsen over kleine weggetjes en gammele bruggetjes terwijl we genieten van een prachtige omgeving. Badderende waterbuffels, boeren die op het land werken, huisjes op palen, kuierende kippen en eendjes, groen en gouden rijstvelden en sprookjesachtige valleien. Alles kruist ons pad.

Fietsen in Mai Chau

Waterbuffels

Farmers in Mai Chau

Vallei Mai Chau

Een pittige wandeltocht door de rijstvelden van Mai Chau
Na een goede nachtrust vertrekken we de volgende dag voor een flinke wandeltocht met een gids. De tocht brengt ons via rijstvelden omhoog de bergen in. Hoe hoger we komen, hoe meer schaduw gelukkig want het is bloedheet. We passeren kleine dorpjes waar kindjes vrolijk naar ons zwaaien, zijn een heuse attractie bij een klein schooltje, ontmoeten de lokale bevolking en genieten wederom van prachtige uitzichten. Het een nog mooier dan het ander.

Rijstvelden Mai Chau

Mai Chau Vietnam

Kids Vietnam

Dorpje Mai Chau

Mai Chau, één van mijn persoonlijke favorieten
Nu je bovenstaand hebt gelezen en de foto’s hebt bekeken begrijp je vast wel dat Mai Chau één van mijn favoriete plekken in Vietnam was. De rust en ruimte waren overweldigend en een verademing na een bezoek aan Halong Bay (wat overigens ook heel mooi was). De populariteit van Mai Chau stijgt enorm en dat begin je wel enigszins te merken met de hoeveelheid winkeltjes die overal opduiken. Wij kwamen (gelukkig) slechts een handjevol toeristen tegen en hadden daarom het gevoel een stukje authentiek Vietnam te ontdekken. Wat mij betreft een echte aanrader dus!

Ben jij wel eens in Mai Chau geweest? En wat vond je er van?

Follow me
Bloglovin | Facebook | Twitter | Instagram

12 Comments

 • Els schreef:

  Prachtig! 😍👍😄

 • Simone schreef:

  Mooie reisverhalen!

 • Wat een fantastische plek he? Ik vond Mai Chau ook echt onwijs mooi! Wat jammer dat het toeristischer aan het worden is.. Maar dat kan ook bijna niet anders. Het is te mooi om te missen tijdens een reis door Vietnam!

  • Ontdek de wereld mee schreef:

   Jaaa Mai Chau is zo mooi! Zeker na een bezoek aan Halong Bay vond ik dit een echte verademing. Inderdaad een plek die je niet mag missen tijdens je reis door Vietnam. Wanneer ben jij er geweest?

   • Ik was er vorige jaar in mei en toen was er echt bijna niemand in Mai Chau! Het zal misschien ook wel aan de periode van het jaar liggen. Maar toch is wel het bizar hoe snel het kan gaan wat betreft toerisme hè?

    • Ontdek de wereld mee schreef:

     Ja zulke dingen kunnen heel snel gaan! Er waren niet eens zo heel veel toeristen daar, maar je begint wel te merken dat ze steeds meer op het toerisme gericht zijn. Over een paar jaar zal het wel meer zoiets als Sapa zijn denk ik zo..

  • Brandy schreef:

   Yeah, that’s the tiktec, sir or ma’am

 • Jolien schreef:

  Hallo, mooie blog en tips! Wij gaan in november een kleine 3 weken naar Vietnam en willen graag Mai Chau meepikken. Zijn 2 volle dagen hier voldoende (vb 1 fietsen, 1 wandelen zoals bij jou?) Plande jij zelf je lokale gidsen en je gastgezin daar, of deed je dit met een organisatie? Groeten, Jolien

  • Ontdek de wereld mee schreef:

   Hoi Jolien,

   Wat gaaf dat jullie naar Vietnam gaan! Twee volle dagen is voldoende, zeker als je ‘maar’ 3 weken hebt. Wij hebben ons verblijf en gids vanuit Hanoi geregeld, maar weet niet meer via welke organisatie dat was. Het is ter plekke ook wel te regelen, maar niet iedereen spreekt even goed Engels dus dat kan lastig zijn. Ik zou dus aanraden om dat toch in Hanoi alvast te regelen. Mai Chau is zo mooi en ik vond een dag fietsen en een dag wandelen een prima combinatie. Heb je de verdere route al uitgestippeld? Alvast heel erg veel plezier!!

 • Gaëlle schreef:

  Hallo! Wat een prachtige foto’s! Ik ga eind maart-begin april 3 weken naar Vietnam en wilde ook graag de groene rijstvelden zien. Dan las ik dat maart-april daar niet het goede moment voor was in Sapa. Wanneer was jij in Mai Chau? Enige hoop dat het daar anders is? Groet, Gaëlle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.