Review: Limestone View Homestay, Ninh Binh (Vietnam)

Een van mijn meest bijzondere ontmoetingen tijdens onze reis door Vietnam, was die met Dzung en zijn gezin. Dzung is de eigenaar van Limestone View Homestay en samen met zijn vrouw (Dep) en kinderen zorgt hij ervoor dat je niets tekort komt. Ons verblijf hier was één groot feest. Bij aankomst (na een heeele lang reis over hobbelige wegen), kregen we meteen verse sapjes voorgeschoteld en niet veel later toverde Dep een heerlijke maaltijd op tafel. Ik denk dat ik nog nooit eerder zoveel warmte en gastvrijheid heb gevoeld. We hebben hier zo’n ontzettend leuke tijd gehad dat ik het oprecht jammer vond om weer verder te reizen. Gelukkig hebben we de herinneringen nog 🙂 (en een flesje zelf gebrouwen rijstwijn).

Limestone View Homestay Ninh Binh

Review Limestone View Homestay

Limestone View Homestay
Na het eten is het tijd om ons op te frissen en het bed in te duiken. Dzung brengt ons naar een grote, schone kamer met dito badkamer. Heerlijk! Er staat koud water voor ons klaar en Dzung had de airco al voor ons aangezet. Kon slechter. Limestone View Homestay ligt midden in het dorpje en is perfect gelegen ten opzichte van alle bezienswaardigheden.

Ninh Binh

Onze kamer
Onze kamer ligt op de eerste verdieping en we hebben uitzicht op het dorpje en het karstgebergte. De kamer is ontzettend ruim en er staan twee grote bedden met klamboe voor ons klaar. Daarnaast hebben we een eigen douche en toilet ter beschikking, basic maar meer dan prima. De eerste ochtend worden we al om 04.30 gewekt door het nieuws dat gebracht wordt. Ze rijden dan door de straten en via een grote megafoon wordt er een praatje van zo’n half uur tot drie kwartier gehouden. De volgende nachten slapen we gelukkig lekker door.

Homestay Ninh Binh - Ontdek de wereld mee

Faciliteiten
Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche, toilet, airco en gratis wifi. Super handig! Wij reisden op de dag van vertrek pas aan het einde van de middag verder en konden ons voor die tijd nog even douchen. Fijn! Ook voor het eten wordt gezorgd. ’s Ochtends krijg je heerlijke ‘banana pancakes’ met een glas sap en vers fruit voorgeschoteld. Service van het huis. Voor lunch, diner en overige dranken wordt een kleine bijdrage gevraagd, de moeite waard. Dzung heeft een aantal fietsen ter beschikking waar je gratis gebruik van kunt maken en wijst je graag de weg (via zijn plattegrond – zelf getekend uiteraard). Ideaal! Voor de bezienswaardigheden die wat verder weg liggen, regelt hij je graag een brommer (al dan niet met chauffeur).

Limestone View Homestay - Ontdek de wereld mee

Banana pancakes

Homestay Ninh Binh - Ontdek de wereld mee
Conclusie
AANRADER! DUH! We hebben hier zo’n ontzettend leuke tijd gehad dat ik iedereen aanraadt om hier een aantal dagen te verblijven. Niet alleen voor de banana pancakes (zo lekker!) en de perfecte ligging, maar ook omdat ik zeker weet dat Dzung, Dep en kinderen ook bij jou een speciaal plekje in je hart veroveren.

Praktische info
De prijs voor een tweepersoonskamer begint bij €50,-. Voor Vietnam aan de dure kant, maar de ervaring die je hiervoor terug krijgt is onbetaalbaar.

Limestone View Homestay
Xuan Thanh Road- Xuan Ang Noi Village-Ninh Xuan Commune-Hoa Lu
Ninh Binh, Vietnam

Lees meer over Vietnam..

Follow me
Bloglovin | Facebook | Twitter | Instagram

2 Comments

  • Yvonne schreef:

    Wat leuk, zo’n accommodatie die door een familie wordt gerund. Daar vind je nog echte gastvrijheid en willen ze je het echt zo naar de zin maken. Ziet eruit als een hele fijne plek dit!

    • Ontdek de wereld mee schreef:

      Dit was inderdaad een hele fijne plek. Mocht je ooit Ninh Binh bezoeken, slaap dan hier. Geweldige ervaring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.