Review: San Remo Hotel, San Francisco

Een betaalbaar hotel zoeken in San Francisco was nog een hele klus. Nouja, betaalbaar én op een fijne locatie. In mijn online zoektocht kwam ik uit bij Hotel San Remo. Dit keer geen hotel met overweldigende luxe (te duur!) maar een klein hotelletje met charme. Betaalbaar en op een prima locatie. Nice!

San Remo Hotel San Francisco 2

Review: San Remo Hotel, San Francisco

SAN REMO HOTEL

Het San Remo Hotel (1906) in San Francisco ligt op een rustige locatie tussen North Beach en Fisherman’s Wharf, een prima locatie om de stad verder te ontdekken. Het hotel is in Victoriaanse stijl gebouwd en dat zie je nog steeds terug. In de gangen vind je oude schilderijtjes, vazen en andere prulletjes. Ik vind het niet storend, het heeft wel iets gezelligs. Ook de kamers zijn voorzien van een ‘antiek’ maar gezellig interieur. Een hele beleving op zich.

San Remo Hotel San Francisco 1

San Remo Hotel in San Francisco 2

ONZE KAMER

Onze kamer ligt in een rustige hoek van het hotel. Geen modern pasje waar je de kamer mee opent, nee hoor, hier wordt nog een ouderwetse sleutel gebruikt. De deur sluit je daarnaast af met een superstabiel (not) haakje. Nostalgie. De kamer is klein maar schoon en met een beetje creativiteit kun je prima twee koffers (en een flinke dagrugzak) kwijt. Met zijn 1.90m is het bed wat aan de kleine kant voor mijn vriend maar het is ook wel lekker knus zo. En nog belangrijker: het matras ligt prima. Telefoon of TV op je kamer? Nee hoor. Goed werkende WiFi dan weer wel. De kamer was lekker van temperatuur, maar mocht je het te warm vinden dan kun je gebruik maken van de ventilator.

San Remo Hotel San Francisco

FACILITEITEN

Verwacht geen eigen douche of badkamer op je kamer. Onze kamer was voorzien van een klein wasbakje (met een nog kleiner straaltje water, maar goed…) en dat voldeed prima voor een snelle opfrisbeurt. Het hotel beschikt over een aantal gedeelde toiletten en douches (met warm water!) die meerdere keren per dag worden schoongemaakt. Prima te doen dus. Je kunt de hele dag door gratis koffie, thee, water, koekjes en snoep pakken bij de receptie (dikke plus!), maar een ontbijt wordt niet geserveerd. Geen probleem want er zijn genoeg tentjes en supermarkten in de buurt waar je een ontbijt kunt scoren. Voor een diner kun je eventueel terecht in het bijbehorende restaurant Fior d’Italia, een van de oudste Italiaanse restaurants in San Francisco (1886). Hoe het eten daar smaakt zou je zelf moeten uitproberen, wij hebben er geen gebruik van gemaakt.

| Lees meer over San Francisco

CONCLUSIE

Het San Remo Hotel heeft iets nostalgisch en gezelligs én zit op een goede locatie in San Francisco. De bedden zouden voor mijn vriend iets groter mogen zijn, maar voor mijn 1.69 is het bed groot genoeg. Mocht ik San Francisco nogmaals bezoeken (ik hoop het!), dan zou ik zeker overwegen om dit hotel weer te bezoeken.

PRAKTISCHE INFO

De prijs voor een tweepersoonskamer begint bij €120,-. Hostels zijn natuurlijk goedkoper, maar ik vind dat de prijs/kwaliteit verhouding hier dik in orde is. Een kamer kun je boeken via deze link*.

San Remo Hotel
2237 Mason Street
San Francisco, California, 94133

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.