Roadtrip: ontdek het Kaapse schiereiland in één dag

Ga je naar Kaapstad? Trek dan zeker één dag uit voor deze toffe mini roadtrip naar Kaap de Goede Hoop. Niet dat dit beroemde bordje nu zoveel indruk maakt, maar de reis ernaartoe wel! Je kunt je beslist een aantal dagen vermaken op het Kaapse schiereiland, maar je kunt de hoogtepunten ook in één dag zien. Wil je weten welke plekken je absoluut niet mag missen en hoe je jouw roadtrip route goed kunt plannen? Ik zet mijn tips voor je op een rij!

DE PERFECTE ROUTE VAN KAAPSTAD NAAR KAAP DE GOEDE HOOP

Van pinguïns en walvissen spotten tot wandelen over hagelwitte stranden en genieten van spectaculaire vergezichten: de roadtrip over het Kaapse schiereiland, ook wel Cape Peninsula genoemd, is ontzettend divers. Benieuwd hoe je alle hoogtepunten kunt zien in één dag? Ik reed de volgende route:

  • Kaapstad
  • Muizenberg
  • Simon’s Town
  • Boulders Beach
  • Cape Point
  • Kaap de Goede Hoop
  • Chapman’s Peak Drive
  • Kaapstad

GEKLEURDE HUISJES IN MUIZENBERG

De eerste stop van mijn roadtrip over het Kaapse Schiereiland is het strand van Muizenberg. Dit strand is vooral bekend vanwege het vrolijke tafereeltje dat zich hier afspeelt: huisjes in felle kleurtjes versieren het hagelwitte strand. Omdat dit een populair plaatje is op ansichtkaarten ging ik er vanuit dat het hier superdruk zou zijn, maar niets was minder waar. Er waren wat mensen aan het joggen, honden werden uitgelaten en in het water lagen een aantal surfers: lekker rustig dus.

WALVISSEN SPOTTEN IN SIMON’S TOWN

Wanneer je je weg vanuit Muizenberg verder volgt naar het zuiden, kom je door het stadje Simon’s Town. Ook hier vind je gekleurde huisjes, maar dat is niet persé de reden om ook hier even te stoppen. In de baaien rondom dit stadje zwemmen namelijk vaak walvissen. Geen garantie natuurlijk, maar houd je ogen goed open en wie weet kun jij de walvissen vanaf de kant zien spetteren in het water. Ik zag welgeteld één walvis en het blijft indrukwekkend hoe groot deze zeereuzen zijn.

PINGUÏNS OP BOULDERS BEACH

De leukste plek van deze mini-roadtrip over het Kaapse schiereiland is wat mij betreft Boulders Beach.  Dit is een beschermd stuk strand dat is opgeëist door een gigantische pinguïnkolonie. Hier zie je honderden pinguïns slapen, eten, spelen en zwemmen. Trek voldoende tijd uit voor je bezoek aan Boulders Beach, het is erg leuk om de pinguïns te observeren.

MOOIE UITZICHTEN VANAF CAPE POINT, TABLE MOUNTAIN NP

Vanuit Boulders Beach vervolg je je weg naar het Table Mountain National Park. Net als bij Boulders Beach betaal je hier entree. Anders dan de naam wellicht doet vermoeden, heeft Table Mountain National Park niets te maken met de Tafelberg. Wel vind je hier kilometers vol prachtige natuur, waanzinnige uitzichten en als je je ogen goed open houdt spot je wellicht ook nog wat wildlife zoals struisvogels. Bij Cape Point vind je een vuurtoren en vooral heel veel prachtige uitzichten. Vanaf de parkeerplaats kun je een mooie wandeling naar de vuurtoren maken (veelal bergop), vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over steile kliffen en ruige golven. Ben je slecht ter been of is wandelen niet zo aan jou besteedt? Er gaat ook een treintje wat je tegen betaling naar boven brengt.

Tip | Heb je honger gekregen na deze mooie wandeling? Je vindt hier ook een restaurant en winkeltje waar je iets te eten en drinken kunt kopen. Let wel op je spullen.. bavianen zijn gek op al dat lekkers.

EEN STUKJE GESCHIEDENIS BIJ KAAP DE GOEDE HOOP

Vlakbij Cape Point ligt het bekende Kaap de Goede Hoop, of zoals het door de Afrikanen wordt genoemd: Kaap die Goeie Hoop. Dit is het meest zuidwestelijke punt van het vasteland van Afrika en hier vind je het oh zo bekende bordje. Tijdens mijn bezoek was het hier gi-gan-tisch druk en behoorlijk dringen om een plekje bij het beroemde bord. Die foto heb ik dus maar geskipt, maar het blijft hoe dan ook bijzonder om een plek te bezoeken die zo bekend is uit geschiedenisboeken.

Naast Cape Point en Kaap de Goede Hoop zijn er nog veel meer mooie plekken in het Table Mountain National Park. Zet je auto zo nu en dan daarom aan de kant om te genieten van het uitzicht en te speuren naar walvissen. Heb je net als mij beperkt de tijd? No worries, om bij Cape Point en Kaap de Goede Hoop te komen rijdt je al een groot deel van het park door en zie je al veel natuurschoon.

Zoals je ziet… gigantisch druk.

DE MOOISTE KUSTROUTE TER WERELD: CHAPMAN’S PEAK DRIVE

Tussen Houtbaai en Noordhoek loopt de Chapman’s Peak Drive. Deze 11 kilometer lange bergweg wordt gezien als één van de mooiste kustroutes ter wereld. Je kunt je voorstellen dat ik er enorm naar uitkeek om deze route te rijden. Helaas… Chapman’s Peak Drive was tijdens mijn bezoek gesloten wegens wegwerkzaamheden. Balen! Ik heb dus een andere route moeten rijden, maar ik raad je wel aan om via Chapman’s Peak Drive te rijden en vooral voldoende toffe fotostops te maken. Het schijnt heel erg mooi te zijn!

Zodra je Chapman’s Peak achter je laat kun je nog een aantal leuke stops maken. Zo kun je in Houtbaai bijvoorbeeld zeehonden spotten (en er zelfs mee zwemmen), een prachtige zonsondergang zien vanaf het strand bij Camps Bay of een mooie strandwandeling maken op één van de mooiste stranden van Kaapstad: Clifton Beaches.

Meer lezen over reizen in Zuid-Afrika? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

ONTDEK ALLE BLOGS OVER ZUID-AFRIKA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.