Seervol en kleurrijk Hoi An: wat te zien en doen

Mijn favoriete stad in Vietnam? Hoi An, zonder twijfel! Een heerlijk stadje waar je prima een aantal dagen kunt vertoeven. Er is niet bizar veel te doen, maar de stad ademt zo’n prettige sfeer dat je hier beslist langer blijft hangen dan gepland. De kleurrijke lampionnen die het stadje ’s avonds verlichten, de smalle koloniale straatjes, het heerlijke eten, het fijne strand waar je al nippend aan je kokosnoot kunt chillen, de mooie oude gebouwen in het centrum.. Jep, je kunt je hier beslist een aantal dagen vermaken. Om te relaxen, rond te slenteren, te eten en vooral te genieten van de sfeer. Ik verbleef een aantal dagen in Hoi An en in dit artikel deel ik al mijn tips voor deze fijne en gezellige stad.

Foto door Lizzie Palmer

HOI AN: ÉÉN GROTE KLEURENPRACHT
Op weg naar het centrum sturen we onze fiets handig tussen de vele kooplui en cyclo’s door. In het centrum van Hoi An zijn auto’s niet toegestaan en dus fietsen we op ons gemak door de kleine straatjes. Zo nu en dan worden we aangesproken door vrouwen die ons een op maat gemaakt pak willen verkopen of die mijn wenkbrauwen graag onder handen nemen. Na een vriendelijke ‘no thank you’ laten ze ons met rust en fietsen we rustig verder. Kleurrijke tempels, licht verweerde okergele gebouwen, chaotische marktjes en een grote diversiteit aan winkeltjes passeren de revue. Wat een kleurenpracht, Hoi An is werkelijk vanuit elk perspectief een prachtig en fleurig geheel. En als je denkt dat je alles wel gezien hebt, wacht dan eens tot alle lampionnetjes de gezellige straatjes en gebouwen verlichten. Geweldig.

Sfeervol Hoi An
Tussen het fietsen door strijken we geregeld neer op een terrasje om te genieten van diverse lekkernijen en observeren we de fruitverkopers. Een heerlijk schouwspel om te zien. Voor omgerekend vier euro kopen we een kaartje waarmee we vijf verschillende bezienswaardigheden kunnen bezoeken. We slenteren door tempels, drinken thee in één van de oudste huizen van Hoi An en bezoeken de Japanse Brug. Voor veel bezoekers hét hoogtepunt van Hoi An. Op de rivier voltrekt zich een interessant tafereel. Grote Vietnamese boten dobberen rustig op het water, terwijl kleine bootjes zenuwachtig heen en weer varen op zoek naar toeristen die graag een aantal dollars neerleggen voor een watertaxi. Hoi An is niet alleen een plaatje om te zien, het is een heerlijke plek om op je dooie gemak een aantal dagen rond te struinen.

Eten Vietnam - Ontdek de wereld mee

Hoi An Vietnam bezoeken - Ontdek de wereld mee

Foto: CC

Over Hoi An
Hoi An ligt aan de kust van Centraal Vietnam en bloeide in de zestiende en zeventiende eeuw op als een belangrijke handelsplaats. Sindsdien vind je in Hoi An een smeltkroes van culturen, welke een grote invloed hebben gehad op de diverse bouwstijlen van het oh zo beroemde centrum. Dat maakt het, wat mij betreft, ook zo’n ontzettend leuke plek om te verblijven. Het is Hoi An gelukt. Ik heb haar in mijn hart gesloten.

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.