Swingend door de Peel: cruise langs kanalen met een swingtrike

Een vakantie in Nederland is zo slecht nog niet. Zeker wanneer je Nederland met een swingtrike ontdekt. Een swing-watte? Uhh ja, dat dacht ik dus ook. Maar een swingtrike is eigenlijk een soort van elektrische driewieler, waar je je met behulp van het maken van zwierige bochtjes op voortbeweegt. Een sportieve, unieke én groene manier om wat meer van ons eigen land te ontdekken dus. Benieuwd waar ik dit deed en hoe dat is bevallen? Je leest het hier.

SWINGTRIKE

Eerlijk is eerlijk, ik had tot een tijdje geleden dus ook nog nooit van een swingtrike gehoord. Maar een swingtrike is eigenlijk gewoon een elektrisch vervoersmiddel waarmee je geruisloos en duurzaam heen en weer swingt. Snelheid maak je door je gewicht van het ene op het andere been te verplaatsen en door korte bochtjes te maken. Je kunt je voorstellen waar de naam ´swingtrike´ dus vandaan komt. Gelukkig krijgen we voor vertrek eerst een aantal instructies en oefenen we een paar rondjes op de parkeerplaats. Het voelt in het begin wat onwennig, maar al snel heb ik de smaak te pakken en wiegen mijn heupen soepel op en neer.

swingtrike in Peel Limburg

SWINGEND DOOR DE PEEL

Goed. Dat swingen dus. Nadat we zijn ontvangen met een kop koffie en een stuk heerlijke Limburgse vlaai maken we ons klaar voor vertrek. Ik kies voor een swingtrike in een kek geel kleurtje. We worden naar een nabijgelegen parkeerplaats gedirigeerd en wanneer we ons allemaal als ware profi’s weten voort te bewegen, mogen we vertrekken. We laten het centrum van Meijel achter ons en al gauw swingen we over bospaadjes langs de voor dit gebied zo bekende kanaaltjes. Deze kanalen waren ooit bedoeld voor de afwatering van het veengebied en vormden een belangrijke factor in het transport van de turf die werd afgegraven in de Peel. Tegenwoordig is het vooral een mooi stukje natuur, waar menig natuurliefhebber van de rust komt genieten. Halverwege de route maken we een stop en strijken we neer op een terrasje voor een drankje en wat lekkers. Dat gaat er wel in. We swingen verder en manoeuvreren ons over bruggetjes en vergapen ons aan het landschap. De route voert ons verder langs velden, veengebieden, kleine dorpjes, door bosgebieden en langs akkers en weilanden waar koeien rustig staan te grazen. Voor ik het in de gaten heb, zijn we weer terug en leveren we de swingtrikes weer in. Time flies when you’re having fun. En plezier hadden we zeker. Ik vond het écht een hele leuke manier om meer van de Groote Peel te ontdekken. En dat dan ook nog op een duurzame manier kan, dat is alleen maar mooi meegenomen.

de Peel Limburg de Peel Limburg de Peel Limburg

WIL JE DE GROOTE PEEL OOK MET EEN SWINGTRIKE ONTDEKKEN?

Wil jij de Peel ook met een swingtrike ontdekken? Leuk! Ik kan het je van harte aanbevelen. Het is een leuke, actieve én groene manier om dit stukje Nederland te verkennen. Leuk met z’n tweetjes, maar zeker ook met een groepje. Ik ging op pad met mijn familie en persoonlijk denk ik dat een groep van 10 personen wel de max is. Zo kan iedereen namelijk goed bij elkaar blijven en dat maakt de ervaring – vind ik – wel zo leuk en gezellig. Ik boekte mijn swingtrike trouwens bij de Heere van Meijel. Dat kan gewoon via hun website, maar ook telefonisch. Je kunt kiezen uit een tour van 1.5 of 2.5 uur en prijzen beginnen vanaf €27,50 per persoon. De Heere van Meijel bieden ook nog andere activiteiten aan, je kunt er o.a. legerjeeps, trabantjes en e-choppers huren.

MEER TIPS VOOR EEN WEEKENDJE WEG IN LIMBURG? DEZE BLOGS VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK:

tips weekendje Nederland

4 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.