Terugblik 2019: een jaar in reizen

Wadi Rum Jordanie

Zo. Het is eind december, een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. 2019 was een jaar vol mijlpalen, zowel voor mijzelf als voor Ontdek de Wereld Mee. Op persoonlijk vlak gebeurde er ook dit jaar weer een heleboel. Vooral de eerste maanden van 2019 heb ik relatief weinig gereisd. Dat had onder andere te maken met de start van mijn revalidatietraject. De eerste paar maanden was er daarom niet alleen minder tijd, maar vooral ook veel te weinig energie om er op uit te gaan. Dat heb ik in de zomermaanden gelukkig een beetje goed kunnen maken, want er stonden een aantal hele mooie en leuke tripjes op de planning.

En dan Ontdek de Wereld Mee. Mijn blog is het afgelopen jaar weer gegroeid en het doet me goed om te zien en lezen dat mijn artikelen zo gewaardeerd worden. Ik blog – als gevolg van het ongeval in mei 2018 – een stuk minder dan dast ik zou willen, maar des te meer energie krijg ik van alle leuke en hartverwarmende reacties. Dat doet me echt heel erg goed. Dat mijn verhalen door zoveel mensen worden gelezen maakt me ontzettend trots en geeft me steeds weer positieve energie. En die is soms – zeker nu – gewoon heel erg welkom.

Ik ben iedere lezer dan ook ontzettend dankbaar en word er steeds weer blij van als ik iemand heb kunnen inspireren. Op wat voor manier dan ook. Want reizen en de wereld ontdekken is wat mij betreft het mooiste en leukste wat er is en ik hoop dan ook dat zowel jullie als ikzelf dat ook in het nieuwe jaar volop mogen (blijven) doen.

Lieve lezers, bedankt voor jullie steun en de support van het afgelopen jaar. Ik wens jullie allemaal een zalig kerstfeest en een waanzinnige start van het nieuwe jaar. Hopelijk zie ik jullie snel weer terug in 2020!

Liefs, Lon

kerstkaart ontdek de wereld mee

WELKE REIZEN MAAKTE IK IN 2019?

MAART: ZWARTE WOUD

In maart dit jaar ging ik voor een paar nachten naar onze oosterburen. Ik was in het Zwarte Woud, waar het helaas alleen maar stortregende en we dus vooral tijd hebben doorgebracht bij de openhaard. Absoluut geen straf om op deze manier bij te kletsen met vrienden die we tijdens onze eerdere reizen hebben ontmoet. Voor een heerlijke Schwarzwalder Torte trotseerde ik de regen dan weer wel. Iets met prioriteiten stellen en zo. Helaas dus geen onderwerp om over te bloggen, maar fijn was het zeker.

MAART: CINQUE TERRE

Na een weekendje in het Zwarte Woud was het tijd voor een aantal dagen Italië. Mijn laatste bezoek aan Italië was alweer zo’n 13 jaar geleden, tijd om weer eens terug te gaan. In Cinque Terre genoten we van het zonnetje, het heerlijke Italiaanse eten en van de prachtige omgeving. Cinque Terre is echt heel erg mooi en ik kan het je van harte aanbevelen om er eens naar toe te gaan. Het is overigens ook prima te combineren met een dagje Pisa.

APRIL: BERLIJN

Mijn jaarlijkse moeder-dochters uitje bracht me naar Berlijn. Ik vind het nog steeds zo leuk en bijzonder dat we ieder jaar weer een leuk weekendje weg plannen met ons drietjes. Dit keer brachten we een aantal heerlijke dagen door in de Duitse hoofdstad. We aten curryworst, bezochten verschillende bezienswaardigheden, gingen op zoek naar toffe street art en hadden het vooral heel erg gezellig.

MEI & JUNI: ENGELAND

In mei was het dan tijd voor écht vakantie: we gingen op reis naar Engeland. In Rotterdam stapten we op de ferry naar Hull en de volgende dag kwamen we fris en fruitig aan in Engeland. De eerste paar dagen maakten we een prachtige fietstocht door de Yorkshire Dales. Een absolute aanrader voor de actievelingen onder ons. Ik was positief verrast door de schoonheid van de Dales en vond het qua sfeer leuker dan het Lake District waar we de laatste paar dagen van onze reis hebben doorgebracht. In Lake District maakten we dan weer wel een aantal fantastische wandelingen en genoten we van heerlijk ginger bread. In totaal verbleven we zo’n 10 dagen in Engeland. Absoluut niet genoeg, maar een fijne tijd om op een rustig tempo verschillende plekken te kunnen ontdekken. Aanrader!

JULI: PRAAG

Praag wilde ik al heel erg lang bezoeken en dit jaar verraste mijn vriend me met tickets naar deze Europese stad. We brachten een aantal dagen door in deze Tsjechische hoofdstad en ik vind het een van de mooiste steden die ik tot nu toe binnen Europa heb bezocht. We slenterden door de beroemde burcht, verkenden de smalle straatjes in Old Town, aten onze buiken vol aan Trdlnik en genoten van de gezellige sfeer. Ben je nog nooit in Praag geweest en op zoek naar een leuke stedentrip? Plan dan een bezoekje in het voor- of najaar. Juli is erggg druk.

JULI: KRAKAU

Na Praag was het tijd voor een weekendje weg naar Krakau. Dit keer met nog twee bevriende stellen. Al jarenlang wilde ik graag een bezoek brengen aan Auschwitz en dat stond tijdens dit weekendje weg dan ook op de planning. Ik hield het niet droog tijdens mijn bezoek aan dit voormalig concentratiekamp en was er behoorlijk van onder de indruk. De rest van de dagen verkenden we meer van de stad, bezochten we de zoutmijnen en hopten we van terrasje naar terrasje. Gezellig!

AUGUSTUS: SPANJE

Samen met mijn zusje vloog ik in augustus richting Spanje voor de nodige vitamin sea. Zelf ben ik geen typische strandganger, dus combineerden we ons weekje zon, zee en strand met een tripje naar Tarragona en Barcelona. In Barcelona bezochten we onder de Sagrada de Familia en mengden we ons met de locals tijdens Festa de Gracia. Kortom: ik genoot van een heerlijke week onder de Spaanse zon, had eindelijk tijd om een boek te lezen en kon even heerlijk bijtanken.

SEPTEMBER: JORDANIË

In september ging ik samen met mijn vriend voor een kleine 2 weken naar Jordanië om te roadtrippen. Een bestemming die me zo ontzettend positief verrast heeft dat ik er niet over uitgepraat raak. We bezochten het wereldwonder Petra, gingen wandelen in Dana en maakten kennis met de magische Wadi Rum. Onze reis naar Jordanië was wat reizen betreft voor mij absoluut het hoogtepunt van 2019.

canyon whadi ghuweir trail jordanie

SEPTEMBER: LONDEN

Nog maar net terug uit Jordanië of ik pakte alweer het vliegtuig naar London om een vriendin te bezoeken die ik tijdens onze reis naar Chili heb ontmoet. Dit was voor mij de eerste keer dat ik alleen in het vliegtuig stapte. Ook dat was een mooie mijlpaal. In London vulde ik de dagen met bijkletsen, eten,  nieuwe dingen zien en relaxen. Zo brachten we een dagje door in het populaire Shoreditch en genoten we van een heerlijke en traditionele Sunday Roast. Ik had drie heerlijke dagen en een volgend bezoekje wordt gepland.

DECEMBER: BRUSSEL

Wat reizen betreft sloot ik het jaar af in Brussel. Hier werd namelijk een nieuwe vestiging van Qbic Hotels geopend en ik mocht er – samen met mijn vriend – een nachtje blijven slapen om te ervaren hoe dat is. Een soort van professioneel beddentester dus. Hoewel het hotel tijdens mijn verblijf nog niet helemaal af was, beviel het erg goed. Toffe kamers, fijne bedden, heerlijk ontbijt en het interieur is hip en speels. Bonuspunten voor de mogelijkheid om te kunnen netflixen op de kamer.

EN WAT BRENGT 2020?

2020 ligt grotendeels nog open, maar er ligt ook al een en ander vast. Zo hebben we tickets naar Namibië geboekt en daarmee komt een van mijn dromen uit. Ik kijk er ontzettend naar uit om met een daktent door Namibië te reizen en we hebben een aantal hele toffe activiteiten op de planning staan. Het kan niet anders dan dat dit een heel mooi avontuur wordt. Verder staat er nog een weekendje naar Barcelona op de planning en reizen we in juli naar Rusland voor een bruiloft.

Wat de rest van 2020 gaat brengen? Ik wacht het lekker af en laat het vooral over me heen komen. Ik sta in ieder geval open voor nieuwe avonturen en heb weer heel veel zin om meer van de wereld te ontdekken, daar mooie verhalen over te schrijven en jullie nog meer te inspireren.

Maar, genoeg over mij. Ik ben heel benieuwd… Hoe was jouw 2019? En heb jij mooie (reis)plannen voor 2020? Laat het weten via de comments. 

6 Comments

  • Cris schreef:

    Lieve Lon, wat een prachtig jaar qua reizen hebben jullie achter de rug. Hopelijk brengt 2020 je ookwat betreft je gezondheid meer rust en vooral voorspoed en blijf je ook dan de energie vinden om te schrijven. Ik lees je namelijk heel erg graag. Fijne feestdagen en een waanzinnig mooi 2020. Liefs, Cris

  • Anne schreef:

    Jij ook hele fijne feestdagen Lon! Dat 2020 een ontzettend mooi jaar mag worden voor jou, met veel mooie reizen! Groetjes Anne

  • Marcel schreef:

    Wat een tof jaar hebben jullie weer gehad! Ik wens jou en je vriend een gezond, gelukkig en reislustig 2020!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.