Twee dagen Halong Bay

Wie Vietnam zegt, zegt Halong Bay. Halong Bay is namelijk één van de bekendste bezienswaardigheden in Vietnam. Deze baai vol indrukwekkende karstbergen, bevindt zich aan de noordoost kust van Vietnam en is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters. En terecht. Want hoewel Halong Bay dus echt platgewalst wordt door kuddes toeristen, was het er werkelijk prachtig. Wij brachten twee dagen in Halong Bay door. Hoe dat is bevallen lees je hieronder.

Halong Bay Vietnam

Vanaf Hanoi is het zo’n vier uurtjes rijden naar de haven vanwaar onze boot zou vertrekken. Wat een gekkenhuis, toeristen krioelden overal. Natuurlijk wist ik dat Halong Bay toeristisch was, maar zó toeristisch had ik heel eerlijk gezegd toch niet verwacht. Met een klein bootje werden we naar onze ‘junk’ gebracht voor de komende twee dagen. Eenmaal aan boord werden we vriendelijk verwelkomd en stond er al een heerlijke lunch op ons te wachten. Die watermeloensapjes, heerlijk!

Junk Halong Bay

Na de lunch werden de kamers verdeeld, dumpten we onze spullen en installeerden we ons op het dek. Slecht na enkele minuten varen passeerden we al de grote, grijze, groene rotsblokken en lieten we de grote meute (gelukkig) achter ons. En terwijl de wind zachtjes door mijn haren blies en de zon mijn gezicht streelde genoot ik van het prachtige uitzicht en de rust. En alsof alles nog niet mooi en fijn genoeg was, deed de crew er alles aan om het ons zo aangenaam mogelijk te maken. Sapjes, wijntjes, vers fruit.. we kwamen niks te kort.

Halong Bay

Onderweg passeren we drijvende dorpjes, kleine vissersbootjes, maken we een stop bij een grot (wauw, dat uitzicht) en krijgen we de kans om een duik te nemen in het heldere water. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik het niet zo heb op zwemmen in de open zee, maar nadat de crew me verzekerd had dat er écht geen haaien rondzwommen op zoek naar een lekker Limburgs hapje, besloot ik om de sprong dan toch te wagen. En serieus mensen, het was fantastisch. Met slechts een handjevol mensen zwommen we in helder water, tussen die grote, groene, prachtige rotsen. Het voelde echt een beetje als ‘Lon, alleen op de wereld’. Zo klein, zo fijn, kortom: dat was genieten!

View Halong Bay

Ontdek de wereld mee

De volgende morgen staan we vroeg op om een lesje Thai Chi mee te pakken en blijk ik toch niet zo lenig te zijn als dat ik altijd dacht haha. Gelukkig viel het de rest van de groep ook een beetje tegen en zag ik meer mensen stuntelen om hun lichaam in allerlei gekke en oncomfortabele poses te wurmen.  Na deze rek- en streksessie is het tijd voor een heerlijk ontbijt en zetten we koers richting een klein drijvend dorpje waar we gaan kajakken. Ik had nog nooit eerder gekajakt en dus kibbelden D. en ik er de eerste vijf minuten op los *Neeheeee, Lon, zo moet dat niet* Haha, heel gezellig ja ;-). Ik besloot daarom mijn peddelpogingen voorlopig maar te staken en D. het ‘zware’ werk te laten doen. Kon ik fijn foto’s maken en genieten van het uitzicht. Voor ons allebei een prima oplossing en ook wel zo gezellig ;-).

Floating village Halong Bay

En dan is het alweer tijd om onze spullen in te pakken en genieten we van een heerlijke lunch met dito uitzicht terwijl de boot langzaam koers zet richting het vaste land. Halong Bay, je was prachtig.

Ben jij al eens in Halong Bay geweest? En wat vond je er van?

Follow me
Bloglovin | Facebook | Twitter | Instagram

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.