Vakantieplannen: leeuwen, zebra’s en olifanten

Nog zo’n vier weken werken en dan is het zover: vakantie. Om me heen vertrekt de een na de ander naar de meest mooie bestemming en ook op kantoor is het inmiddels angstvallig rustig. Prachtige plaatjes passeren de revue op Instagram en tja, dan begint het natuurlijk toch wel te kriebelen. Ga ik leeuwen zien? En zebra’s? Olifanten? Walvissen? Ik hoop het. Zuid-Afrika staat al jaaaren hoog bovenaan mijn wensenlijstje en dit jaar is het eindelijk zo ver. Drie weken lang reis ik samen met D. door dit prachtige land waar uitgestrekte savannen zich afwisselen met grillige bergtoppen en (als het goed is) heel veel wilde beesten.

Onze reisroute door Zuid-Afrika

De route is inmiddels zo goed als uitgestippeld. Vanuit Brussel vliegen we naar Johannesburg waar we de huurauto ophalen en richting de Panoramaroute rijden. Vanuit Hazyview rijden we vervolgens door naar Kruger, waar we in het park slapen. De één vind Kruger een verkapt Beekse Bergen en de ander is er helemaal weg van. Ik laat het allemaal op me afkomen, maar ik kan me niet voorstellen dat het zien van kolossale olifanten, grazende impala’s en luierende leeuwen je niets doet. Maar goed, we gaan het meemaken. Vanuit Kruger zetten we, via Swaziland, koers naar Saint Lucia waar de nijlpaarden (zo zeggen ze) door het dorp lopen. Ook dat gaan we meemaken ;-).Vervolgens rijden we door naar Drakensbergen. Wandelen, de SaniPass.. ook hier is genoeg te doen. Vanuit Durban vliegen we vervolgens door naar Port Elizabeth. De start (of het einde) van de Tuinroute. Addo N.P., Tsitsikama, Hermanus.. zoveel moois te zien onderweg. En dan zijn we alweer zo’n 2.5 week verder en sluiten we af in Kaapstad. Waar vast ook méér dan genoeg te doen is.

Tips voor onze roadtrip naar Zuid-Afrika

Nog even geduld dus! In de tussentijd bekijk ik op Insta mooie plaatjes, hoop ik nog wat fijne shirtjes te scoren voor op reis én struin ik het internet af naar fijne tips. Dusss lieve lezers… (jullie voelen ‘m vast al aankomen) alle tips zijn meer dan welkom! Weet jij fijne plekjes, heerlijke restaurantjes, mooie stops of andere superleukeditmagjenietmissenofvergetentips die passen bij onze route? Laat dan een berichtje onder in de comments.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.