Vijftig tinten oranje: Antelope Canyon, Arizona

Tijdens ons verblijf in Page moesten we uiteraard een bezoekje brengen aan de Antelope Canyon. We hadden inmiddels zoveel enthousiaste verhalen gehoord over dit verborgen pareltje, dat onze verwachtingen inmiddels behoorlijk hoog waren. We boekten een groepstour bij een echte Navajo indiaan die ons in een veel te grote jeep naar de ingang van de Upper Antelope Canyon bracht. Daar werden we opgevangen door onze gids en als een kudde vee door de Upper Antelope Canon geloodst. Gelukkig kregen we op enkele plekken tijd om mooie plaatjes te schieten, maar niet te lang want daar stond de volgende kudde toeristen alweer te wachten. Ondanks dat de Upper Antelope Canyon zooo ontzettend druk was, heb ik (gelukkig!) toch kunnen genieten van dit stukje bijzondere natuur. Een aanrader!

Upper-Antelope-Canyon-Bezoeken

Upper en Lower Antelope Canyon
De Antelope Canyon is een ‘slot canyon’ en bestaat uit twee delen die je kunt bezoeken: de Upper en de Lower Antelope Canyon. Wij bezochten destijds de Upper Antelope Canyon, omdat de Lower Antelope Canyon was gesloten. De Upper Antelope Canyon is makkelijker te bereiken, is breder, korter en ligt niet onder de grond. Wil je de Lower Antelope Canyon bezoeken? Dan zijn claustrofobie en/of andere lichamelijke klachten en beperkingen niet zo handig, sommige stukken zijn namelijk heel erg nauw. In zowel de Upper als de Lower Antelope Canyon zijn de rotswanden voorzien van prachtige structuren. Dit maakt de Antelope Canyon ook zo’n fotogenieke plek. Als je het leuk vindt kun je dan ook een fotografie cursus volgen (wel van te voren even reserveren!).

Antelope-Canyon-Arizona

Upper-Antelope-Canyon-Tips

Upper Antelope Canyon bezoeken
De Upper Antelope Canyon is zo’n 140 meter lang en 40 meter hoog. De bodem is grotendeels vlak, waardoor hij ook prima te bezoeken is als je minder goed ter been bent. Je mag de Upper Antelope Canyon alleen onder begeleiding van een gids bezoeken. Wij boekten onze tour in Page, je vindt daar diverse aanbieders. Je kunt ook, zonder te reserveren, zelf richting de canyon rijden (Stage Highway 98, 3 mijl ten oosten van Page) en daar je tickets reserveren. Houdt er echter rekening mee dat de tour dan al vol kan zitten en je niet of pas op een later tijdstip mee kunt. Vooral de tour van 11.30 is ontzettend populair, de lichtinval is dan namelijk het mooist. Een kaartje kost je ongeveer 40 – 50 USD, afhankelijk van het tijdstip waarop je wilt vertrekken.

Lower Antelope Canyon bezoeken
De Lower Antelope Canyon is met zijn 400 meter een stuk langer dan de Upper Antelope Canyon. Daarnaast komen er in de Canyon hoogteverschillen voor, zijn er diverse steile trappen, nauwe doorgangen en is de bodem ongelijk en soms wat modderig. Bedenk van te voren dus goed of je dit lichamelijk aankunt. Een tour naar de Lower Antelope Canyon begint niet in Page maar bij de canyon zelf. Rijdt via de Highway 98 naar het Oosten (richting Kaibeto) tot aan de kruising met route N22b. Sla linksaf, na 300 meter zie je de parkeerplaats voor de Lower Antelope Canyon liggen (aan de linkerkant van de weg). Je kunt hier je tickets ter plekke kopen, maar van te voren reserveren kan natuurlijk ook.

 

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.